Kampreferat

Hattrick af Freriks bag EfB-sejr over B.93

Esbjerg fB tog den femte sejr på stribe i NordicBet Ligaen søndag, da holdet på hjemmebane med en god indsats i store dele af kampen vandt med 4-3 over B.93. Tim Freriks bidrog med et hattrick.

Med en offensiv tankegang og godt spil hentede Esbjerg fB for femte gang i streg i NordicBet Ligaen tre point, idet det blev til en 4-3-sejr over B.93. Tim Freriks scorede tre gange i kampen søndag eftermiddag for øjnene af 3.237 tilskuere på Blue Water Arena.

Kampen var knapt nok kommet i gang før EfB kom foran med 1-0.

Således kunne Tim Freriks heade holdet foran efter 53 sekunders spil.

Den hollandske angriber fandt en fri position i feltet, hvorfra han med et velplaceret hovedstød på et godt indlæg af Jonas Morten kunne sende bolden i nettet.

Den gode EfB-start gav holdet medvind og masser af lyst til at angribe over begge kanter og op igennem midten af banen.

Københavnerne havde vanskeligt ved at følge med de hurtige pasninger, og blev flere gange overspillet centralt.

Efter 14 minutters spil gav det aggressive presspil og den offensive mentalitet atter pote for EfB, da Mikail Maden gjorde det til 2-0.

Yacine Bourhane fik bolden midt på banen, hvorefter han sendte den videre til Andreas Lausen, der med en flot førstegangsaflevering ned imellem B.93-bagkæden fandt Maden, der havde taget det rigtige løb.

Alene med modstander-målmanden var der ingen slinger i valsen, og med en sikker inderside-afslutning udbyggede han således føringen.

EfB var i kontrol, selvom gæsterne arbejdede sig længere frem på banen, og gjorde an til et par semi-farlige forsøg, men Daniel Gadegaard i målet og den øvrige defensiv var påpasselige i de afgørende momenter.

Det efterlod plads til EfB, når bolden blev fanget, og det gik særligt stærkt i en situation, hvor Lucas From blev sendt afsted.

Offensivspilleren gik direkte mod mål, og fra spids vinkel afsluttede han hårdt og resolut mod det nærmeste målhjørne, men trekantssammenføjningen tog fra.

Yderligere scoringer blev det ikke til før pausen, selvom Lausen kort før fløjt var tæt på at dirigere et indlæg i mål.

EfB foretog ingen ændringer til anden halvlegs start, så de spillere, der havde leveret flot i kampens første 45 minutter, fik lov at fortsætte.

Det skulle vise sig at være en god ide, for igen var kampen knapt fløjtet i gang, før der faldt en EfB-scoring.

From modtog en bold ved baglinjen, som han sendte i feltet.

Her gik en B.93-modstander ned i en blokering, men ramte den med armen undervejs, hvilket fik dommeren til at pege på straffesparkspletten.

Derfra var Freriks sikkerheden selv, og med et hårdt, fladt spark scorede han sikkert til 3-0.

Kampen syntes med EfB’s tredje scoring reelt afgjort, men B.93 fik reduceret til 1-3 i en situation, hvor en modstander fik tid og plads i feltet til at stige til vejrs på et indlæg og med hovedet sætte bolden ind bag Gadegaard.

Det rystede dog på ingen måde EfB, der ufortrødent fortsatte med at spille frem i banen.

Stadionuret havde da også kun lige akkurat rundet en times spil, inden det blev 4-1.

For tredje gang i kampen var Freriks på pletten, da han fra få centimeters afstand kunne heade en returbold i mål.

Men B.93 gav ikke op uden kamp, og i det 68. spilleminut lykkedes det nok engang at reducere.

En nedfaldsbold uden for feltet blev således resolut kanoneret op i hjørnet efter en afretning til 2-4.

Cheftræner Lars “Lungi” Sørensen foretog herefter tre ændringer for at bringe ny energi ind på banen, og Patrick Tjørnelund, Mikkel Ladefoged og Peter Bjur blev derfor sendt i aktion.

Det var dog gæsterne, der mod kampens slutning umiddelbart havde overtaget, og EfB kom relativt langt tilbage i banen at stå.

Holdet forsvarede sig fint, og tillod ikke større muligheder imod, selvom det til tider var belejring af EfB-feltet.

To minutter inde i overtiden lykkedes det nok engang udeholdet at reducere efter et hjørnespark.

EfB holdt dog hovederne kolde i de resterende sekunder, selvom B.93 med direkte spil forsøgte et sidste tryk.

Men efter knap 96 minutters spil blev der fløjtet af, og EfB kunne derfor gå fra banen med tre point for femte kamp i streg.

EfB spiller næste runde søndag på udebane mod Hvidovre IF.