Kauko sikrede sensationel triumf

I grundspillets sidste kamp kom Vejle Boldklub på besøg i et medrivende opgør, hvor Allan Sousa i anden halvleg bragte sit hold foran 1-0. Yuri Yakovenko udlignede dog senere til 1-1. Det lignede længe et uafgjort resultat, men til allersidst gjorde Joni Kauko det så til 2-1, som også blev kampens resultat. Sejren sender EfB i mesterskabsslutspillet og sikrer endnu en sæson i Superligaen.

Kampen startede som en livlig affære, hvor hjemmeholdet forsøgte at presse de gæstende østjydere højt på banen, hvilket førte til et par afslutninger, som dog ikke for alvor blev farlige.
Efter et kvarters spil fik Yuri Yakovenko kampens første store chance, da ukraineren opsnappede bolden i højre side af feltet og tog et par træk mod målet, inden han hamrede kuglen i sidenettet. Kort efter fik Rudolph Austin sendt et hovedstød afsted ved en frisparkssituation, som dog ikke sad yderligt nok.
Værternes overtag fortsatte i de efterfølgende minutter, og Mathias Kristensen fik sendt en afslutning tæt forbi den ene opstander efter et langskud fra feltkanten.
10 minutter før pausefløjtet fik Yuri Yakovenko endnu engang en fin mulighed for at komme på tavlen, da han erobrede bolden og satte kursen mod Vejle-målet, men igen manglede den sidste skarphed for frontløberen, der kunne se sin afslutning flyve et par meter forbi venstre målstolpe.
Syv minutter inde i anden halvleg fik Carlo Holse sendt en giftig afslutning afsted mod det korte hjørne, da han tog et træk ind i banen fra sin position i højre side og klappede til bolden. Desværre røg skuddet over mål.
Kort efter var det østjyderne, der fik en oplagt mulighed for at komme i front, hvor Allan Sousa fik chancen fra pletten, da Rudolph Austin begik straffespark efter en hurtig Vejle-omstilling. Den offensive brasilianer var sikkerheden selv, da han sparkede bolden hårdt ind i Jeppe Højbjergs højre side til stillingen 0-1.
Yuri Yakovenko scorede 20 minutter før tid, da han opsnappede en løs bold i feltet og prikkede læderet ind over målstregen. Der var tvivl om, hvorvidt Yuri Yakovenko stod i en offside-position, men helt korrekt viste det sig, at afleveringen kom fra en Vejle-fod, og derfor var scoringen helt efter bogen.
Med ni minutter igen blev chancerne for tre point markant forringet, da Lasha Parunashvili fik direkte rødt kort efter en satset tackling. Alligevel tabte hjemmeholdet ikke troen på sejren.
Vestjyderne satsede nemlig i slutminutterne, og to minutter inde i dommerens tillægstid dukkede Joni Kauko op, da han lå på lur i Vejles felt. Det var den indskiftede Vejle-keeper Thomas Hagelskjær ikke klar over, så da han smed bolden på jorden, dukkede den målfarlige finne op, snuppede bolden og sparkede bolden ind over stregen til stor jubel på Blue Water Arena.
2-1 blev også kampens resultat, og dermed sikrer EfB sig endnu en sæson i Superligaen.

Resultat
EfB – Vejle 2-1 (0-0)
Målscorere
59’ 0-1 Allan Sousa
70’ 1-1 Yuri Yakovenko
90’+2 2-1 Joni Kauko
Indskiftninger
75’ Adrian Petre (Yuri Yakovenko)
85’ William Møller (Jeppe Brinch)
94’ Jonas Mortensen (Carlo Holse)

Skribent: Martin Jørgensen