Førstehold

Kristjansson før Fremad Amager: Vi bygger på

Esbjerg fB krydser tirsdag aften landet, når holdet i Sundby Idrætspark møder Fremad Amager. Cheftræner Olafur Kristjansson ser frem til opgøret, og han vil fortsætte de gode sekvenser fra sejren over FC Helsingør.

Kampene falder med få dages mellemrum i øjeblikket i 1. division for Esbjerg fB, der knapt har fået evalueret og bearbejdet fredagens 2-1-sejr over FC Helsingør, inden næste opgave kalder. Således skal EfB tirsdag møde Fremad Amager på udebane.
Selvom man som cheftræner ønsker meget tid med holdet på træningsbanen, så er der ingen klagesang fra Olafur Kristjansson over det tætte kampprogram.
– Når man er ny i en fodboldklub, så drømmer man altid om at have god tid til at få sine idéer gennemarbejdet og implementeret på holdet inden sæsonstart, men situationen har gjort, at det skal gribes anderledes an, fordi vi har kort tid på træningsanlægget mellem kampene.
– For os i trænerteamet betyder det, at udviklingsdelen af strukturen i holdet strækker sig over en længere periode, og vi er derfor nødt til at fokusere på enkelte elementer i den spillestil, vi gerne vil have.
– Med det in mente så er det meget glædeligt, at vi har vist sammenhold og hentet tre sejre på baggrund af en seriøs tilgang til kampene og langt hen ad vejen fine præstationer på banen. Spillerne får lov at vise sig frem i kamp, så jeg vælger at kigge positivt på det, for pilen peger i den rigtige retning, siger han.
Indtil videre har fokus været på at få den defensive del på plads, og så vil der blive bygget på offensivt.
– Det tager længst tid at udvikle på den offensive del, mens den defensive basis er lidt hurtigere at få indarbejdet, hvilket er det, vi har valgt at fokusere på. Tiden er ikke til at gå i gang med en større, offensiv revolution, idet det kan medføre, at målene så stryger ind i den anden ende.
– Derfor var det også glædeligt at se en helstøbt indsats fredag aften mod FC Helsingør i en kamp, hvor vi var i kontrol stort set hele vejen igennem. Vi burde naturligvis have dræbt al spænding om slutresultatet med en tredje scoring, for vi spillede os flot til mulighederne, og jeg er ikke i tvivl om, at de sidste procenter stille og roligt vil blive tilført spillerne jo bedre vi kommer til at kende hinanden og jo mere komfortable vi bliver med stilen, siger Olafur Kristjansson.
Han beretter om en god energi i truppen, men erkender, at der skal doseres med kræfterne.
– For alle hold i rækken gælder, at mange kampe på kort tid vil sætte sine spor. Spillerne er i en god, fysisk forfatning, men det er uundgåeligt, at man bliver ramt på den ene eller den anden måde. Vi måtte desværre udskifte Patrick Egelund fredag med en skade, og vi håber selvfølgelig på, at han hurtigt er tilbage, men det er en del af gamet.
– Det giver andre spillere muligheden for at spille mere, så det handler om parathed. At man er klar til at gribe chancen, når den opstår og give mig den udfordring, at det er vanskeligt at vælge imellem, hvem der skal spille, siger Kristjansson.
Tirsdagens modstander har samme pointantal som EfB, og det er ikke tilfældigt ifølge Olafur Kristjansson.
– Vi kommer til at stå overfor et hold, der har scoret mange mål og hevet tre sejre. Fremad Amager har nogle individualister offensivt, der kan gøre ondt på alle hold, hvilket de allerede har vist, så i nærkampene skal vi være vågne. Vi må ikke komme i situationer, hvor vi slipper kontrollen, og det var blandt andet noget af det, vi lykkedes med fredag mod Helsingør, så den udvikling skal vi fortsætte.
– Det bliver uden tvivl et tæt opgør i Sundby Idrætspark, hvor skarpheden foran mål bliver afgørende. Jeg håber på, at vi til sidst har vist os skarpest, for vi går benhårdt efter at tage alle tre point med hjem i bussen til Esbjerg, slutter islændingen.
Kamptruppen udtages efter mandagens afsluttende træning.
>> Book bord og se Fremad Amager – EfB i caféen

Næste Hjemmekamp
torsdag d. 18. april - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo