Førstehold

Kristjansson før HB Køge: Skal følge premieresejren op

Onsdag aften skal Esbjerg fB forsøge at følge sejren i sæsonpremieren op, når HB Køge kl. 18.30 gæster Blue Water Arena. Cheftræner Olafur Kristjansson glæder sig til at møde hjemmepublikummet, som han vil give en god oplevelse.

Esbjerg fB skal onsdag aften bygge videre på 2-0-sejren ude over Skive IK i premieren, når HB Køge kommer forbi Blue Water Arena til sæsonens første hjemmekamp.
Cheftræner Olafur Kristjansson er tilfreds med sæsonstarten, men forlanger endnu en fokuseret indsats af EfB-holdet.
– Vi fik den bedst tænkelige sæsonstart med sejren i Skive, hvor vi gjorde mange ting rigtigt, og vores fornemmeste opgave er at følge den op med endnu en god præstation.
– Nu kigger vi frem mod en ny kamp, som vi skal holde fokus på, så vi forhåbentligt kan sætte tre point mere ind på kontoen. Det er det eneste, det drejer sig om, og opgaven bliver at nulstille os, så vi ikke bilder os selv ind, at det kommer af sig selv, for det er der intet, der gør i denne række, siger islændingen.
Han beretter om godt humør på træningsbanen.
– Stemningen er fin, og det har den været gennem hele opstartsperioden, men det er klart, at den lige fik et ekstra nyk op ad efter lørdagens sejr. Jeg har italesat overfor spillerne, at den gode følelse vi har efter en god indsats, er noget vi skal stræbe efter at opleve igen og igen. Der er en verden til forskel på humøret på at komme til træning dagen efter en kamp afhængigt af om vi har vundet eller tabt, siger Kristjansson.
Onsdagens modstander vandt ligesom EfB i første runde, og Kristjansson har stor respekt for sjællænderne.
– Jeg så HB Køge i deres premiere, og jeg blev bekræftet i, at det er et godt hold. Med en stærk fysik og en god organisation er det et hold, som bliver vanskeligt at åbne op, så det kommer til at kræve tålmodighed fra vores side.
– Samtidig skal vi være vågne defensivt, for HB Køge kan angribe med fart og gøre ondt på os, hvis vi giver dem tid og plads. Som altid kræver det en holdpræstation, hvor alle skal præstere gennem alle 90 minutter plus det løse, hvis vi skal kunne fremprovokere den gode følelse, det giver, når vi har vundet, siger Olafur Kristjansson.
Kampen på Blue Water Arena bliver Kristjanssons første som cheftræner for EfB, og han glæder sig til at møde hjemmepublikummet, som viser stor interesse for at bakke holdet op.
– Det bliver fedt at spille på hjemmebane, og det er noget, vi allesammen glæder os til. At det samtidig tyder på en god opbakning, selvom der er restriktioner, er bare glædeligt, for det er noget, som kan hjælpe spillerne.
– Vi vil gøre alt for at give fansene en god oplevelse således, at de går hjem fra stadion med en god fornemmelse og en lyst til at komme tilbage til næste hjemmekamp, for vi har behov for opbakningen gennem hele sæsonen for at komme i mål med vores fælles projekt om at bringe EfB tilbage i 3F Superligaen, slutter cheftræneren.
Kamptruppen udtages efter tirsdagens afsluttende træning.