Førstehold

Kristjansson før Helsingør: Skal have kontrol over kampen

Esbjerg fB skal fredag aften forsøge at komme tilbage på sejrssporet, når holdet hjemme på Blue Water Arena tager imod FC Helsingør. Cheftræner Olafur Kristjansson forventer at se en trodsreaktion fra EfB-holdet ovenpå nederlaget i Silkeborg.

FC Helsingør gæster fredag kl. 19.00 Esbjerg fB og Blue Water Arena til et spændende opgør, hvor der atter står værdifulde point på spil i jagten på tidligt i sæsonen at konsolidere sig i toppen af 1. division.
EfB kommer ind til opgøret med et 1-3-nederlag i Silkeborg i bagagen, og Olafur Kristjansson forlanger, at EfB-holdet leverer en anden indsats end i seneste runde.
– Jeg ser frem til fredagens kamp, og forventer, at vi står sammen som hold og går ud og viser, at vi vil vinde for enhver pris. Vi skal komme med en bounce back-mentalitet og rejse os ovenpå vores seneste præstation i Silkeborg, som ikke var acceptabel.
– Vi skal lære af de fejl, vi begik. Samtidig skal vi gøre noget ved det, så vi som fodboldhold udvikler os og bliver bedre, og jeg oplever heldigvis en stor iver blandt spillerne for at dygtiggøre sig, så det er positivt. Den energi og revanchelyst skal vi have forløst allerede fredag, siger islændingen.
Han ønsker, at EfB i høj grad tager styringen på fredagens opgør og viser, hvem der er på hjemmebane.
– Vi har naturligvis øje for Helsingør, og hvad de gør godt, men vores primære fokus er på os selv, og de ting, vi kan justere på og forbedre. Når vi spiller hjemme i Esbjerg, så skal vi agere ud fra, at det er vores stadion og et sted, hvor man som gæst får det ekstremt svært.
– På træningsbanen arbejder vi hver dag med relationer og strukturer i spillet, så vi kan få kampene til at foregå på vores præmisser i størstedelen af tiden. Vi har stadig meget at lære, og særligt skal vi blive bedre til at fastholde kontrollen i længere perioder, når vi har bolden men ikke mindst, når vi ikke har den, siger Kristjansson.
Gæsterne fra Helsingør kommer til Esbjerg med maksimumpoint i 1. division efter de tre første kampe, og Kristjansson fremhæver særligt nordsjællændernes evner ud i disciplinen kontraspil.
– Det er ikke tilfældigt, at Helsingør har fået en god start på sæsonen, for det er et rigtig fint hold. Særligt i deres omstillingsspil kan de gøre ondt på alle hold, hvis man giver dem tid og plads, så vores fornemmeste opgave bliver at minimere risici for, at vi kommer i klemme i den maskine, fortæller han.
Kamptruppen udtages efter torsdagens afsluttende træning.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo