Førstehold

Kristjansson før premiere: Vi glæder os

Esbjerg fB åbner lørdag eftermiddag forårssæsonen i 1. division, når Vendsyssel FF gæster Blue Water Arena. Cheftræner Olafur Kristjansson glæder sig til at spille om point efter en god, lang vinterpause.

Lørdag kl. 13.00 fløjtes der atter op til kamp på Blue Water Arena, når 1. division åbner for Esbjerg fB’s vedkommende. Vendyssel FF er således modstanderen i forårspremieren.

Cheftræner Olafur Kristjansson ser frem til atter at spille om point efter en lang opstart, men pointerer, at det handler om at være klar fra start.

– Vi er spændte, og glæder os helt vildt til at komme i gang igen. Sådan har man det altid som fodboldspiller eller -træner, når der har været en længere pause, og jeg kan mærke på alle i EfB, at lørdag kommer tæt på nu. 

– Vi gik på juleferie i december med en rigtig god fornemmelse efter en flot stime i efteråret, hvor vi byggede på selvtilliden uge efter uge, og det har naturligvis gjort den hårde vintertræning lettere at komme igen. Når det så er sagt, så er det vigtigt at pointere at alle hold starter på en frisk nu med fornyet optimisme, så vi skal hurtigt finde tilbage til vores base.

– Der er intet, der er afgjort i den her række, og vi er kun halvvejs i sæsonen målt på antal spillede kampe. Vi skal altså være klar fra første minut, for ellers kan der hurtigt blive vendt op og ned på tingene i tabellen, fortæller han.

Han beretter om en god opstartsperiode, hvor der har været tid til at dykke ned i detaljerne efter en komprimeret efterårssæson.

– Vi har haft god tid til at justere og arbejde med detaljerne på træningsbanen, og det har været givet godt ud. Samtidig har vi mødt nogle rigtig stærke modstandere i træningskampene, hvilket var et bevidst valg fra vores side. Vi går ind til et ekstremt spændende forår, hvor vi har som erklæret mål at rykke op i Superligaen til sommer, men det kommer ikke af sig selv, og derfor skulle vi matches hårdt for at skabe et billede af, hvad der kræves.

– Den modstand og det tempo vi har oplevet, skal vi bringe med ind i forårssæsonen krydret med hårdt arbejde og fokus på det, vi er gode til. Det bliver et langt, sejt træk, som vi glæder os til at tage fat på med optimisme og ydmyghed, siger Kristjansson.

EfB sejrede i sæsonens første opgør mod Vendsyssel med 2-1 efter en sen scoring af Rodolph Austin, og Kristjansson forventer endnu et tæt opgør.

– Det var bøvlet at spille mod Vendsyssel før jul, og det bliver det igen. Som jeg har været inde på, så giver en vinterpause fornyet tro på tingene for alle mandskaber, og det vil man kunne se på resultaterne i de første runder. Nok ligger Vendsyssel i den tunge ende i rækken, men det tænker vi ikke på.

– Holdet kører ikke til Esbjerg uden at tro på et godt resultat. Derfor kræver det en koncentreret indsats fra vores side for at dæmme op for den fysik, vi helt sikkert bliver mødt af. Samtidig skal vi være skarpe i de afgørende sekvenser og erkende, at banen måske ikke er til poleret fodboldspil. Så skal vi kunne omstille os til forholdene og byde ind med andre dyder, hvilket jeg også er sikker på vi kan, slutter han.

Kamptruppen udtages efter fredagens afsluttende træning.

Næste Hjemmekamp
lørdag d. 20. juli - kl. 16.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo