Førstehold

Kristjansson før premiere: Vi glæder os

Esbjerg fB åbner lørdag kl. 14.00 sæsonen i 1. division med en udekamp mod Skive IK. Cheftræner Olafur Kristjansson glæder sig til at komme rigtigt i gang og starte den oprykningsjagt til 3F Superligaen, som er det fælles mål for alle i EfB.

Officielt startede sæsonen for Esbjerg fB med 8-0-sejren i Sydbank Pokalen over Glamsbjerg IF tidligere på måneden, og lørdag går det så løs i 1. division, når Skive IK byder op til dans på Hancock Arena.
Cheftræner Olafur Kristjansson ser frem til at tage hul på divisionen, hvor det overordnede mål for EfB er givet på forhånd.
– Det er ingen hemmelighed, hvad opgaven for sæsonen er. Vi skal tilbage i 3F Superligaen, og den mission er alle i klubben klar over. Det er det, vi arbejder ud fra hver dag på træningsbanen velvidende, at det bestemt ikke kommer af sig selv, men kræver fokus og hårdt arbejde kamp efter kamp.
– For os handler det om at anerkende situationen og acceptere, at vi er en del af 1. division. Mentalt skal vi være parate til en hård sæson, hvor det handler om fokus, som jeg har nævnt tidligere, siger han.
Skive er modstanderen i første runde, og Kristjansson kalder det for en svær opgave.
– Der findes ingen lette kampe i rækken, og hvis man ikke rammer dagen, så får man ikke point ret mange gange, for dertil er holdene for gode. Vi kommer til at stå overfor et fint Skive-hold, som i deres sidste træningskamp slog Viborg FF med 2-0, hvilket vidner om kvalitet.
– Samtidig er det en sæsonpremiere, hvor alt kan ske, fordi alle på forhånd står lige, og der ikke er dannet top- og bundhold, så vi tager det meget seriøst. Når det så er sagt, så er der ingen tvivl om, at vi går efter at komme fra land med tre point, siger islændingen.
Olafur Kristjansson anerkender, at EfB i manges øjne er favoritter til opgøret.
– Det er vi. Vi er favoritter, og det vil vi være flere gange i løbet af sæsonen, hvilket er noget, vi skal kunne håndtere. Det handler om at vise autoritet i duellerne og kvalitet gennem alle 90 minutter og om aldrig at give op, når vi møder modgang.
– Vi vil opleve, at tingene ofte bliver afgjort til allersidst, hvor det handler om at vise overskud og tro på tingene. Jeg håber og forventer at se et toptændt EfB-mandskab lørdag, og så gør vi alt for, at vi får den bedst mulige sæsonstart, slutter han.
Kamptruppen udtages efter fredagens træning.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo