Førstehold

Kristjansson inden Glamsbjerg: Vi skal videre

Tirsdag spiller Esbjerg fB den første, tællende kamp i denne sæson, når Serie 1-holdet Glamsbjerg IF venter i 1. runde i Sydbank Pokalen. Det bliver samtidig cheftræner Olafur Kristjanssons første officielle kamp med holdet, og han vil bruge opgøret konstruktivt.

Fynske Glamsbjerg IF fra Serie 1 bliver sæsonens første tællende opgave for Esbjerg fB, når holdene tirsdag tørner sammen i Sydbank Pokalen i 1. runde.
Olafur Kristjansson kigger ligeledes frem mod sin debut som cheftræner for EfB, og han ser frem til opgaven.
– Først og fremmest glæder jeg mig til, at vi skal spille en kamp, hvor der står noget på spil. Om man vil det eller ej, er der bare en anden energi i kampe, hvor der er noget på højkant, så det bliver spændende at komme rigtigt i gang.
Selvom modstanderen formentligt ikke vækker den store genklang blandt de esbjergensiske fodboldfans, så bliver opgaven taget seriøst.
– Pokalkampe lever deres eget liv, så vi tager opgaven alvorligt. Det gør vi altid, for uanset om du møder Glamsbjerg eller FC Midtjylland, så skal man være der på dagen for at få det resultat, man ønsker. Især den mentale del er vigtig, for hvis vi har det på plads, så øges chancerne også for, at der opstår ubehagelige overraskelser undervejs, men vi i stedet lykkes med at skabe den kamp, vi ønsker.
– Men der er ingen tvivl om, at vi er favoritter og skal videre til næste runde, og jeg vil kigge meget på indholdet af kampen. Nogle af de mønstre og strukturer vi arbejder med på træningsbanen, skal vi formå at overføre til kampen, så vores tilgang til opgøret er, at vi skal være klar fra start.
Kristjansson fortæller, at EfB vil stille stærkt op til opgøret, som han forudser, bliver en god øvelse for holdet.
– Vi stiller det stærkest mulige hold, fordi skal videre til næste runde. Det er ingen hemmelighed, at vi er klare favoritter til at vinde, og jeg spår et kampforløb, hvor vi vil være meget dominerende i spillet med bolden, og man kan godt forestille sig, at vi flere gange i sæsonen kommer til at være det hold med mest boldbesiddelse.
– Af den årsag ser jeg kampen som belejlig i forberedelserne frem mod sæsonstart i NordicBet Ligaen, og som jeg indledte med at sige, så ser vi frem til at tage hul på sæsonen og forhåbentligt med en sejr.
Kamptruppen udtages mandag efter den afsluttende træning.

Næste Hjemmekamp
lørdag d. 20. juli - kl. 16.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo