Førstehold

Kristjansson vil følge god indsats op med en ny

Esbjerg fB tager lørdag eftermiddag imod FC Fredericia på Blue Water Arena til topkamp i 1. division. Cheftræner Olafur Kristjansson vil bruge opgøret til at starte en stabilitet af indsatser og resultater.

Kl. 13.00 fløjtes der op til kamp på Blue Water Arena, når FC Fredericia, der ligger nummer to, gæster Esbjerg fB på fjerdepladsen i 1. division. Kun to point skiller de to hold ad i tabellen, så det er endnu en nøglekamp i jagten på at bide sig fast helt fremme.
EfB kommer ind til opgøret med en 2-1-sejr i bagagen efter en flot præstation på udebane mod Hobro IK, og opgaven bliver at følge indsatsen op ifølge cheftræner Olafur Kristjansson.
– Vi søger kontinuitet i forhold til vores seneste præstationer og resultater, og lørdag har vi mulighed for at tage et stort skridt i den rigtige retning og få påbegyndt den stabilitet, der har manglet.
– Det har været en anelse for svingende både spille- og resultatmæssigt for os, men sejren i Hobro var god på mange parametre, så vi skal ud og vise, at det, vi præsterede i seneste hjemmekamp mod Hvidovre IF, var en enlig svale.
– Målet mod Fredericia er soleklart, og det er at vinde for at leve op til de forventninger og ambitioner, vi har stillet os selv før sæsonen, siger han.
Islændingen har særligt fokus på EfB’s defensive disciplin før mødet med Fredericia.
– Vi skal have respekt for forsvarsspillet og være kyniske. Holdene i 1. division er dygtige nok til at straffe de fejl, der bliver lavet, så hvis vi kan minimere antallet, er vi nået langt samtidig med, at offensiven naturligvis skal træde i karakter på de rigtige tidspunkter.
– For at lykkes i begge ender af banen kræver det en holdpræstation, for ligesom defensiven er afhængige af de offensive spillere, så gælder det også omvendt, og det arbejder vi meget med på træningsbanen, hvor det går fremad, fortæller Kristjansson.
Østjyderne har vundet seks af sæsonens ni kampe, og det er ikke tilfældigt, mener Kristjansson.
– Fredericia har utrolig stor divisionserfaring, og har været med i toppen af rækken gennem flere sæsoner. Der har lige manglet det sidste i forhold til oprykning, men holdet spiller med om det til det sidste hvert år, og vil også gøre det i denne sæson, er mit bud.
– Det stiller store krav til os, hvis vi skal sejrrigt ud af kampen. Vi skal være effektive i felterne og disciplinerede imellem, for der skabes basis for en sejr, og vi lykkedes med den del i Hobro senest.
– Hjemme i Esbjerg skal vi dog vise, hvem der bestemmer, og vi glæder os til at gå ud og kæmpe for de fans, der må komme ind lørdag, slutter han.
Truppen til kampen udtages efter fredagens afsluttende træning.
>> Se kampen i EfB Caféen – book dit bord nu

Næste Hjemmekamp
søndag d. 4. august - kl. 14.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo