Førstehold

Lammers før FCK: Skal være knivskarpe

Esbjerg fB tager på søndag kl. 18.00 imod FC København på Blue Water Arena, og cheftræner John Lammers forventer en motiveret modstander, selvom holdet allerede har sikret sig guldmedaljerne. Skarpheden bliver afgørende, siger han.

Der er vigtige point på spil i bronzejagten for Esbjerg fB på søndag, når de kommende danske mestre fra FC København kommer på besøg. Begge hold går ind til kampen med et nederlag i bagagen, så det er 22 revanchelystne spillere publikum på Blue Water Arena vil få at se, når kampdommer Sandi Putros fløjter til start.
Cheftræner John Lammers peger på især skarpheden som nøglen til et godt EfB-resultat mod københavnerne i form af tre point, som vil sikre maksimal spænding om både bronzemedaljer og kvalifikation til europæisk fodbold inden sidste spillerunde næste weekend.
– Vi skal være knivskarpe i begge felter, hvis vi skal gøre os forhåbninger om en sejr. Vi havde en dårlig dag i fredags mod OB, og det er vi meget opsatte på at rette op på, og det kræver, at vi er klar, når mulighederne opstår.
– Mod alle hold kan vi skabe chancer og lave mål, hvilket vi har vist over hele sæsonen, men det kommer ikke af sig selv. Ligesom offensivspillerne skal være klar i feltet, når bolden pludselig er foran deres fødder, så skal vi i defensiven også være afvisende overfor tilnærmelser mod vores mål. Det var vi som sagt ikke gode nok til mod OB, men vi har flere gange vist, at vi har været i stand til at rejse os efter en dårlig præstation, og det giver tro på tingene frem mod søndagens kamp, siger han.
Selvom FCK allerede har sikret sig guldmedaljerne, forventer han ikke en modstander, som mangler motivation.
– FCK er Danmarks bedste hold, og det vil de helt sikkert ud og vise på søndag. Jeg er ikke i tvivl om, at de vil give alt, hvad de kan for at revanchere 0-4-nederlaget i Herning i seneste spillerunde, uanset hvilket hold, der sendes på banen mod os. Vores motivation er naturligvis også helt i top, så jeg forudser en rigtig god kamp, hvor det forhåbentligt lykkes os at tage et afgørende skridt mod en spændende sæsonafslutning, siger John Lammers.
Der er godt gang i billetsalget til kampen, hvor de 56 samarbejdsklubber i fodboldsammenslutningen Sydvestjysk Fodbold Samarbejde er i fokus, og John Lammers glæder sig over udsigten til stor opbakning.
– Støtten til os er vigtig, og den var fantastisk i Odense i fredags. Vi vil gerne give vores tilskuere en sejr på søndag, og i fællesskab tror jeg og hele holdet på, at det kan ske, slutter han.
Kamptruppen offentliggøres lørdag.
>> Stem på Sæsonens Spiller 2018/2019
>> Køb din billet til kampen mod FCK allerede nu og spar penge

Næste Hjemmekamp
søndag d. 4. august - kl. 14.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo