Førstehold

Lars Vind kigger tilbage på et lærerigt U19-efterår

Det har været et oplevelsesrigt efterår for Lars Vind og U19-talenterne. Cheftræneren er overordnet set tilfreds med præstationerne med tanke på titlen som Skandinaviske mestre og videre avancement i UEFA Youth League, men slår dog også fast at ligaens resultater har været en anelse skuffende. 

Præstationerne i den hjemlige liga har båret bræg af de mange kampe fordelt på kort tid. EfB U19 har skaffet tretten point efter ti kampe, og Lars Vind forventer også mere efter vinterpausen, især grundet det faktum at der kan holdes fuld fokus på U19 Ligaen.
– Vi har været skuffede over det pointudbytte vi har fået, men har samtidig fået en god læring af at skulle præstere kort efter de internationale turneringer. Vi halter lidt efter målsætningen i forhold til pointantallet og derved også placeringen. Vi har dog spillet kampe, hvor den nødvendige tænding bestemt har været tilstede. AGF og FCM er altid specielle kampe, og der har vi præsteret godt. Det var dejligt at slutte af med en sejr over FCN, hvor vi stod rigtig godt taktisk og var klar på det omstillingsmæssige plan, fortæller Lars Vind.
Som danske mestre gav det en billet til det fine selskab i UEFA Youth League, hvor de finske mestre KäPa blev besejret i første runde inden mægtige Inter blev endestationen.
– Det var en helt unik oplevelse, som vi aldrig vil glemme. Det har givet stor læring til holdet, med tanke på det anderledes setup der er ved Youth League. Vi vurderede mod de finske mestre, at vi var det bedre hold og det var stort at vinde begge kampe, især returopgøret på Blue Water Arena foran 1.500 tilskuere. Naturligvis ærgerligt at Inter Milan blev endestationen, men de var klart bedre end os målt over to kampe, siger cheftræneren.
I starten af december vandt U19 deres anden store titel i 2017, da talenterne triumferede til det Skandinaviske Mesterskab og slog FCM i en intens finale, der måtte afgøres i straffesparkskonkurrence.
– Vi spillede fire kampe på et højt niveau, hvor det var nødvendigt at spille på flere forskellige måder mod de enkelte modstandere, idét udfaldet var anderledes kamp for kamp. Det er derfor stærkt at vi nu står som Skandinaviens bedste hold, efter en yderst spændende straffesparkskonkurrence mod FCM. Det er jeg rigtig stolt over, fortæller Lars Vind.
Flere spillere på U19 er involverede i A-truppen og Simon Bækgård, Emil Ankersen og Mads Larsen har allerede fået deres debut i NordicBet Ligaen. Derudover har Mads Kikkenborg skrevet under på en fuldtidskontrakt i klubben fra sommer, efter endt uddannelse. Det glæder selvfølgelig U19-træneren der håber at flere kan tage springet.
– Det er hele humlen i det arbejde vi laver i talentafdelingen. Vi skal gøre dem klar til at tage det næste step og få fuldt udbytte af deres potentiale. Vi har været repræsenteret på flere U-landshold, hvilket generelt har været godkendt.
I det store billede er cheftræner Lars Vind tilfreds med efteråret og er glad for de mange oplevelser som har været særdeles lærerige.
– De internationale oplevelser har givet det her hold utrolig meget læring. De lange rejser har krævet tilvænning, men det har overordnet set styrket dem og gjort at de efterhånden stiller større krav til hinanden. Jeg er godt tilfreds med efteråret i forhold til den volume af kampe vi har været udsat for, og nu stå med titlen fra det Skandinaviske Mesterskab og avancement i Youth League. Dermed er det kun vores placering i tabellen vi kan være utilfredse med, så det var derfor fedt at vi sluttede af på en god måde med sejren over FCN. I foråret kan vi holde fokus på turneringen og få gavn af erfaringen vi har fået, slutter Lars Vind.

Næste Hjemmekamp
torsdag d. 18. april - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo