Førstehold

Lars Vind: Vigtigt at repræsenteres på U-landshold

Lars Vind ser det som en vigtighed, at EfB er repræsenteret på de danske U-landshold. Derfor glæder det naturligvis A+-træneren, at fem unge Esbjerg-spillere har været i aktion i de røde og hvide trøjer.

Daniel Anyembe, Mathias Kristensen, Jonas Mortensen, Mads Zaar og Patrick Tjørnelund er tilbage på anlægget omkring Blue Water Arena efter et par lærerige dage med diverse U-landshold.  A+-træner, Lars Vind, understreger herunder vigtigheden ved, at EfB repræsenteres på ungdomslandsholdene.
– Det er som klub meget vigtigt, at vi har spillere udtaget. Det arbejder vi også hårdt hen mod, for vi skal være dygtige nok til at producere talenter, som kan gøre sig på ungdomslandshold. Når de så er med, har vi også en forventning om, at de performer og viser kvalitet, fortæller Lars Vind og fastslår samtidig, at det er utrolig lærerigt for den enkeltes udvikling.
– Det er rigtig godt for deres udvikling, for når de er afsted, så bliver de jo matchet med de bedste i deres årgange. Det er dygtige spillere og det miljø, de træner og spiller kamp i, kan virkelig være med til at rykke dem endnu mere i den rigtige retning. De finder også hurtigt ud af, at det er vigtigt at præstere 100 procent, så det giver dem også meget på det mentale aspekt.
A+-træneren sætter til slut et par ord på kompetencerne hos de fem Esbjerg-knægte.
– Det er godt for både Mathias og klubben, at han igen udtages til et U-landshold. Han sluttede rigtig stærkt i efteråret og vi håber, at han kan føre det med ind i foråret, således han fortsætter med at øge assists og mål på bundlinjen. Anyembe er kommet stærkt tilbage efter en længere skadesperiode og ligesom Mathias, er det fortjent, at han er udtaget til U21. Han har en spilintelligens og fart, der er med til at give højreback-positionen en anden dimension, siger Lars Vind og fortsætter.
– Jonas Mortensen har været med U19-landsholdet for første gang og han markerede sig med en scoring, så det er selvfølgelig positivt. En spiller med den fart, som han har er altid spændende at have i sin bagkæde. Patrick Tjørnelund debuterede for U17-landsholdet, og han er også en højreback, som vi forventer os meget af. Han har hurtigt taget nogle store spring, og de spidskompetencer han har, bliver spændende at udvikle på. Mads Zaar har også spillet en rolle for de danske U17-drenge, og han har en enorm speed og timing i sit spil. Han har været tæt på at debutere for førsteholdet, så det giver sig selv, at vi har høje forventninger til ham, slutter Lars Vind.
Alle fem EfB’ere er et produkt af det Sydvestjyske Fodbold Samarbejde (SFS).

Næste Hjemmekamp
lørdag d. 20. juli - kl. 16.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo