Målløst mod HB Køge

Esbjerg fB måtte lørdag tage til takke med et enkelt point hjemme på Blue Water Arena, da holdet spillede 0-0 med HB Køge i et opgør, hvor der var muligheder i begge ender.

Det lykkedes ikke Esbjerg fB at tage tre point vigtige point til tabellen i NordicBet Ligaen lørdag eftermiddag, idet hjemmekampen mod HB Køge endte uafgjort 0-0. EfB var i størstedelen af kampen i kontrol, og skabte også de fleste muligheder, men ind ville bolden ikke.

Kampen åbnede med et fint tempo, hvor begge mandskaber brugte de indledende minutter på at føle hinanden an.

Det kastede en del dueller af sig midt på banen, hvor både Nicklas Strunck og Simon Bækgård måtte ind og bruge energi på at tackle.

Stille og roligt fik EfB et lille overtag, og især i venstre side af banen lykkedes det at skabe overtal et par gange, hvilket Linus Rosenlöcher udnyttede til at gå med frem og skabe overtal.

Den tyske back var involveret i en god situation efter 10 minutter, da han sendte en flad bold ind i feltet til Emil Holten, der havde søgt mod forreste opstander.

Holten tæmmede bolden fint, men afslutningen stod ikke mål med opspillet, og endte langt forbi HB Køge-målet.

Herefter tog gæsterne initiativet for en stund, hvilket blandt andet tvang Jeppe Højbjerg ud i en redning på en afslutning fra godt 20 meter.

Første halvleg udviklede sig til en lige og åben slagudveksling med masser af spil frem ad banen for begge hold.

Således formåede hverken EfB eller HB Køge for alvor at sætte sig på kampen og fastholde et pres på modstanderen i længerevarende perioder.

Særligt gæsterne var gode til at sætte fart og slå kontra, når EfB tabte bolden i et opspil langt oppe.

Men defensiven tog fint fra, når sjællænderne nærmede sig feltet, og derfor sluttede de første 45 minutter målløst.

Cheftræner Steffen Ernemann benyttede pausen på at foretage en enkelt ændring, idet Patrick Schmidt blev skiftet ind til fordel for Elias Sørensen.

EfB kom klart bedst ud af starthullerne fra anden halvlegs start, hvilket gav en masse spil foran HB Køge-feltet.

Det blev dog aldrig farligt for alvor, og der blev derfor skiftet endnu engang efter en times spil, da Leonel Montano kom på banen i stedet for Holten, der havde arbejdet godt.

Montano gik fra start godt ind i spillet, og fik i løbet af få minutter sat sig selv i et par fornuftige positioner, som var med til at trykke udeholdet.

HB Køge var på dette tidspunkt langt tilbage på egen banehalvdel, og således sjældne gæster i og omkring EfB’s målfelt.

Et kvarter før tid formåede gæsterne dog alligevel at blive farlige, da det pludselig gav en fri skudposition fra kanten af feltet.

Bolden blev resolut sparket mod EfB-målet, men heldigvis kunne holdet se stolpen tage fra.

Mod slutningen af kampen blev også Lasha Parunashvili og Kempes Tekiela skiftet ind for at være med til at jagte de tre livsvigtige point til bundstriden.

I det 83. spilleminut var det Viktor Tranberg, der kom frem til en fin mulighed efter et frispark.

Bækgård sendte bolden ind i det bagerste område af HB Køge-feltet, hvor forsvarsspilleren steg til vejrs og fik headet mod mål, men HB Køge-sidsteskansen var parat, og greb ind i tide.

Kort efter markerede Mads Larsen sig også, da han afsluttede et fint angreb med et skud fra 25 meter, men forsøget gik et godt stykke over mål.

I de døende sekunder kom også Kevin Conboy til en fin hovedstødschance, men symptomatisk for EfB’s sæson endte bolden i nettaget, og derfor sluttede kampen som den startede. 0-0.

EfB spiller igen fredag, når holdet på udebane møder Fremad Amager.

11 Emil Holten

46′ Patrick Schmidt (Elias Sørensen)
59′ Leonel Montano (Emil Holten)
73′ Lasha Parunashvili Bardhec Bytyqi)
73′ Kempes Tekiela (Nicklas Strunck)
90+1′ Andreas Troelsen (Mads Larsen)