Nederlag i Hobro sender EfB ned

Esbjerg fB kom fint fra land på DS Arena med en tidlig Kauko-scoring, men to sene mål fra Hobro gjorde, at det blev til et smertefuldt nederlag på 1-2. Resultatet betyder, at EfB i den kommende sæson spiller i landets næstbedste række.

Efter to sæsoner i 3F Superligaen kan Esbjerg fB nu se frem til en sæson i den næstbedste række. Det står fast efter, at holdet på udebane mod Hobro IK søndag eftermiddag tabte med 1-2, og dermed udspillede chancen for at redde livet.
EfB startede fornuftigt ud i Hobro, hvor særligt angriber Yuriy Yakovenko tog fra i luftspillet, og fik sendt et kvalificeret indlæg i feltet, som Jacob Lungi Sørensen dog ikke nåede frem til.
Efter blot seks minutter spillet bragte EfB sig foran, da Joni Kauko flugtede bolden i nettet fra tæt hold efter et fremragende hjørnespark af Rafal Kurzawa.
I angrebet efter var det tæt på, at EfB allerede kunne forøge føringen. Mohammed Dauda blev sendt i dybden, men en flad afslutning forbi Jesper Rask endte desværre på den forkerte side af den fjerne opstander.
Kurzawa havde mod på mere, og efter tyve minutters spil tvang han Hobro-keeperen til at give hjørnespark, da han forsøgte at sparke direkte fra en yderst spids vinkel.
De få gange, hvor Hobro søgte mod EfB’s felt var der ingen usikkerhed at spore i defensiven. Mannone og Reese afviste således de første tilnærmelser uden de store problemer.
Mod slutningen af første halvleg begyndte Hobro så småt at få overtaget på kampen, men EfB-defensiven lod sig ikke påvirke og udviste et stabilt udtryk.
Det blev ikke til flere scoringer i opgørets første halvdel, og EfB kunne således gå til pause foran 1-0 efter en god indsats.
Efter pausen kom hjemmeholdet stormende ud, og det var lige ved, at de gul-klædte kunne bringe balance i regnskabet, men EfB afviste til hjørnespark.
Hobro kom fint ud over kanterne, men indlæggene manglede kvalitet, hvor enten Mannone kunne gribe sikkert eller se læderet fortsætte ud bag baglinjen.
EfB viste den rette vilje på banen, og med Anyembe som arkitekt fik Kauko kanonen skudt af, men Hobro fik afværget med en solid blokering.
Efter en times spil burde det have stået 2-0 til EfB, da Kurzawa viste eminent overblik med en følt inderside i dybden mod Dauda. Desværre for ghaneseren og de blå-hvide manglede afslutningen kvalitet og tog sidenettet.
Når man ikke drager fordel af de gode perioder, så kan en kamp hurtigt tippe den anden vej, og det var, hvad der skete.
I det 69. minut scorede Hobro nemlig til 1-1, hvor EfB kom til at se uheldig ud i defensiven.
Et indlæg fra venstre side fortsatte forbi både Anyembe og Mannone, der ikke fik snakket sammen, og så dukkede en modstander op tæt under mål, hvorfra han nemt kunne udligne for hjemmeholdet.
Udligningen rystede EfB, og nogle minutter senere måtte Vito Mannone igen hente bolden ud af eget mål.
En Hobro-spiller tog en tur på tværs af banen på kanten af feltet, inden han resolut sparkede bolden fladt i nettet. 2-1 til Hobro.
Få minutter efter var der igen koks i defensiven, hvilket sendte en Hobro-angriber helt fri igennem med Mannone, der dog flot stoppede et hårdt skud.
EfB jagtede ikke overraskende og smed alt frem mod kampens slutning, hvor trænerteamet forinden da havde foretaget adskillige indskiftninger, men Hobro stod imod i defensiven.
EfB tabte således 1-2 og må en tur ned i landets næstbedste række i den kommende sæson.

Hobro IK – Esbjerg fB 2-1 (0-1)
6′ 0-1 Joni Kauko
69′ 1-1 Mads Hvilsom
74′ 2-1 Edgar Babayan
23 Yuriy Yakovenko
79′ Franz Brorsson (Daniel Anyembe)
79′ Jeppe Brinch (Kevin Conboy)
79′ Patrick Egelund (Yuriy Yakovenko)
85′ Nicklas Røjkjær (Lasha Parunashvili)