Akademi, Klub

Nyt setup i EfB Akademi

En vigtig del af Esbjerg fB’s strategi er udvikling af fodboldspillere fra EfB Akademi til førsteholdet, og der er nu etableret et nyt, stærkt setup, der skal sikre fortsat udvikling for fremtidens talenter med fælles spillestil og fokus på den enkeltes spidskompetencer.

EfB Akademi uddanner og udvikler fremtidens fodboldspillere til Esbjerg fB’s førstehold, og organisationen i akademiet forstærkes nu, så de største talenter i den blå-hvide trøje får endnu bedre rammer og vilkår i hverdagen for at lykkes med det fælles mål om at blive klar til at spille seniorfodbold på Blue Water Arena.

Dette sker blandt andet via den ensartede retning i spillestil hele vejen igennem akademiet, hvor der er særligt stor fokus på udvikling af den enkelte spillers kompetencer.

Den nye organisation ser ud som følger:

  • U19: Steffen Ernemann er ny cheftræner.
  • U17: Jerry Lucena er cheftræner, og Anders Holiløkk er assistenttræner.
  • U15: Jonas Nim Bakkensen er ny cheftræner med Robert Julholt som assistent.
  • U14: Christopher Larsen er ny cheftræner, og Daniel Kristiansen er assistent.
  • U13: Christian Nielsen er ny cheftræner. Bardur Jacobsen er assistenttræner.
  • Simon Karkov bliver børneudviklingstræner med fokus på U12-årgangen og ned til de yngste EfB’ere. Samtidig får han en vigtig funktion i forhold til klubsamarbejdet Sydvestjysk Fodbold Samarbejde – med blandt andet støtte og inspiration til den daglige træning i klubberne.
  • Lars Lungi Sørensen vil fremover bestride rollen som transitionstræner og have fokus på de individuelle færdigheder og være med til at sikre kontinuerlig udvikling hos den enkelte spiller. Hermed sikres fortsat høj faglighed på dette felt.
  • Dan Guldager forbliver i funktionen som ungdomsudviklingstræner, hvor han skal vejlede trænerne fra U13-U15 i forhold til den daglige træning og udvikling af den enkelte spiller. Tilmed ansvaret for DBU Topcenter.

Akademichef Lars Vind udtaler:

– For EfB og for EfB Akademi har det været ekstremt vigtigt at få udarbejdet en grundig manual og plan for, hvordan vi gerne vil spille fodbold i fremtiden fra ungdoms- til seniorniveau. Alle ungdomshold arbejder hen imod at spille på samme måde med et særligt fokus på at udvikle individuelle styrker, så de dygtigste spillere bliver rustet til at tage springet til førsteholdet.

– For at lykkes med denne proces kræves et stærkt team med en høj fodboldfaglighed, og i den henseende er jeg tilfreds med de skridt, vi har taget. Talenterne er sikret et rigtig godt mix af både erfarne trænere og nogle, der er på vej frem – alle med det til fælles at der er tale om fodboldkompetencer af højeste kvalitet, hvilket er en grundforudsætning for videreudvikling.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo