Førstehold

Olsen før AaB: Det spidser til nu

Esbjerg fB får fredag aften besøg af AaB i 3F Superligaen på Blue Water Arena i et opgør, der spilles for lukkede døre grundet smittefaren ved corona-virussen. Cheftræner Lars Olsen ser frem til kampen, som han er klar over kan få afgørende betydning i forhold til tabellen.

Fredag aften spiller Esbjerg fB den næstsidste runde i grundspillet i 3F Superligaen, når formstærke AaB gæster Blue Water Arena, og der står vigtige point på højkant for begge mandskaber.
EfB er placeret i den tunge ende af tabellen, hvor det handler om at få så godt et udgangspunkt som overhovedet muligt inden slutspillet, og cheftræner Lars Olsen er bevidst om, at hvert point kan få afgørende betydning.
– Helt som forudset så begynder tingene virkelig at spidse til nu, og meget tyder på, at det først bliver afgjort i allersidste spillerunde. Derfor tæller hvert point i det samlede regnskab, så vi skal ud og lave et brugbart resultat fredag aften.
– Vi står heldigvis i en situation, hvor vi selv har indflydelse på, hvordan det hele falder ud til sidst, og det er vi bevidste om. Den fordel har vi ikke tænkt os at give fra os, og derfor kommer vi naturligvis til at gå efter alle tre point mod AaB, siger han.
Aalborgenserne har vundet tre ud af de fire første forårskampe i Superligaen, så EfB kan se frem til hård modstand.
– AaB har et meget spændende hold med nogle dygtige individualister, som vi skal forberede os godt imod. Hvis vi giver for meget plads væk på egen banehalvdel og omkring målfeltet, så kan de hurtigt sætte nogle angreb ind i høj fart, som kan gøre ondt på os. Det har de allerede vist mod flere andre hold, så vi skal være klar fra første fløjt, siger Lars Olsen.
I seneste spillerunde måtte EfB nøjedes med et 1-1-resultat i Hobro efter at have været nede med 0-1. Ifølge Olsen skal de gode takter tages med videre.
– Selvom vi var bagude i Hobro, så formåede vi at trykke på for en udligning, hvilket vi lykkedes med, og det gav selvfølgelig en del point til den moralske konto. Fysisk så vi gode ud, og det har vi også gjort på træningsbanen i denne uge, så forudsætningerne for at vippe tingene over på vores side er tilstede, siger han.
På grund af smittefaren ved corona-virussen så spilles kampen mod AaB uden tilskuere.
– Det er naturligvis specielt at spille for tomme tribuner, og vi vil savne støtten fra lægterne. Fodbold skal spilles med masser af tilskuere, men situationen er nu engang en anden i øjeblikket, hvilket vi respekterer, og desuden er det ens for begge hold. Vi må ikke lade os påvirke af det, og vi glæder os til at kæmpe for alle tre point alligevel, slutter Lars Olsen.
Kamptruppen udtages efter torsdagens afsluttende træning.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo