Kampreferat

Ouzounidis header vigtigt point hjem til EfB i overtiden

Esbjerg fB spillede søndag uafgjort 2-2 med Aarhus Fremad i en kamp, hvor Con Ouzounidis i seks minutters overtid udlignede.

Det lignede længe et nederlag til Esbjerg fB søndag eftermiddag, da holdet var nede med 1-2 mod Aarhus Fremad, men i den dybeste overtid steg Con Ouzounidis til vejrs på et hjørnespark, og udlignede til 2-2, som blev kampens resultat.

Aarhusianerne kom ind til kampen med et offensivt udtryk, og gik med det samme højt på EfB.

Offensivsatsningen gav pote allerede efter tre minutters spil, da Aarhus Fremad kunne bringe sig foran med 1-0.

En flad bold blev sendt i feltet, og EfB fik ikke afviklet situationen, hvilket efterlod en nedfaldsbold til en modstander, der resolut sparkede mellem venner og fjender og i nettet.

EfB arbejdede sig herfra stille og roligt ind i kampen, og i løbet af de næste minutter lykkedes det at sætte Aarhus Fremad under et fint pres.

Særligt Steven Simpson, der spillede på højre kant, var involveret i nogle fine situationer, hvor ikke meget manglede foran mål for, at en 1-1-udligning ville ske.

Nicklas Strunck fik efter godt et kvarters spil alletiders mulighed for at score, da han blev spillet fri af Elias Sørensen i feltet.

Midtbanespilleren afsluttede med sit venstre ben, men Aarhus Fremad-målmanden kom i vejen, så bolden snurrede op i nettaget.

I det hele taget bølgede det meget frem og tilbage.

Begge hold angreb lystigt, når mulighederne opstod, hvilket kastede en del halvfarlige situationer af sig.

For eksempel til Jonas Mortensen som efter 28 minutters spil måtte se sin afslutning på kanten af det lille felt blokeret af en altofrende modstander.

Efter 34 minutter fik også Emil Holten en god mulighed for at bringe balance i regnskabet, da han vendte rundt på en tallerken i feltet og afsluttede resolut mod målhjørnet.

Angriberen gjorde alt rigtigt, og bolden havde kurs mod hjørnet, men Aarhus Fremad-målmanden kom flot op og fik vippet den udover baglinjen.

Kort efter var marginalerne dog med EfB.

Simpson og Mortensen broderede sig godt igennem i højre side af banen, inden sidstnævnte sendte bolden i feltet.

Her landede den for fødderne af Strunck, der spillede videre til Sørensen, som afsluttede mod mål.

Bolden ramte indersiden af stolpen, og parallelt med målstregen til Holten, der kunne springe ind i den og sørge for 1-1 ved pausen.

EfB kom godt ud til anden halvleg, og satte straks Aarhus Fremad under et stort pres.

På trods af dette var det gæsterne, der kunne bringe sig foran med 2-1.

Efter 55 minutter fik en Aarhus Fremad-spiller nemlig rigtig meget tid og plads til at drible ned mod EfB-feltet, hvorfra han sendte en lusket afslutning afsted mod mål.

Bolden var tilpas yderligt placeret til, at Lukas Jonsson kunne nå at gøre noget ved den.

Da stadionuret rundede 65 minutter fik EfB en god mulighed i form af et frispark fra godt 20 meter.

Andreas Lausen lagde bolden til rette, og sendte en yderst kvalificeret afslutning afsted mod mål, men skuddet gik lige akkurat forbi den ene opstander.

Mortensen manglede også et par centimeter med et kvarter igen, da han trak ind i banen efter en erobring på baglinjen og afsluttede mod fjerneste side.

Med syv minutter tilbage af den ordinære spilletid foretog cheftræner Lars “Lungi” Sørensen den første ændring fra bænken, da Bardhec Bytyqi blev sendt i spil.

Aarhus Fremad stod godt imod presset fra EfB, og spillede klogt rundt med bolden, når den blev erobret.

Det vanskeliggjorde betingelserne en hel del for EfB, der til sidst havde Isak Olafsson liggende helt fremme side om side med Holten i jagten på udligningen.

Og den kom i de døende sekunder.

For i det 96. minut steg Con Ouzounidis til vejrs på et hjørnespark, og fik headet bolden i mål til 2-2 til stor jubel for de 3.252 tilskuere.

EfB spiller igen allerede Skærtorsdag, når FC Roskilde gæster Blue Water Arena kl. 14.00 – billetsalget til det opgør er i gang.