Førstehold

Reserver sejrede 4-0 i Helsingør

Esbjergs reserve-mandskab sejrede uden slinger i valsen tirsdag eftermiddag, da de blå-hvide slog FC Helsingør med 4-0. 17-årige Rasmus Rejnhold scorede to mål på få minutter.

Tirsdagens reserveopgør blev afviklet på et fint underlag på kunstgræsbanen ved Snekkersten Idrætscenter i Helsingør, og det fik Esbjerg-mandskabet god gavn af. EfB havde nemlig overtaget på både spil og chancer, mens dagens værter ikke fik spillet sig frem til det store. Det var Esbjergs fortjeneste, der spillede klogt og ikke bragte sig selv i et unødvendigt pres.
Esbjerg havde altså fint styr på begivenhederne, og der skulle ikke gå mere end et kvarters tid før vestjyderne fortjent åbnede ballet med matchens første scoring. William Møller udnyttede plads på kanten, hvorfra han sendte en aflevering skråt bagud mod Simon Bækgård. Her tøvede midtbanespilleren ikke, der flot udplacerede Helsingør-keeperen med et fladt spark ved nærmeste stolpe, som gjorde det til 1-0. Assistmager, William Møller, måtte få minutter senere forlade banen med lidt små-problemer, som dog ikke var noget alvorligt.
Esbjerg-spillerne fortsatte og seks minutter senere blev føringen så fordoblet. Yuri Yakovenko holdte presset mod Helsingør-defensiven, og det gjorde han så godt, at han opsnappede læderet, hvorefter han viste ægte angriberinstinkt. Ukraineren gik direkte mod mål, afdriblede keeperen og satte den i nettet til 2-0. God aktion fra Esbjergs nummer 23.
Den resterende del af første halvleg var Esbjerg kontrollerende, men formåede ikke at skabe det store, og da Helsingør fortsat havde problemer med at etablere spil på EfB’s banehalvdel, så faldt der ikke flere scoringer inden pausen.
Kampbilledet fortsatte et kvarter ind i anden halvleg, men så begyndte gæsterne igen at røre lidt på sig. Begge trænere gjorde et par udskiftninger, og her var det tydeligt, at bredden hos Superliga-mandskabet så noget bedre ud. Overtaget blev nemlig større og større til de blå-hvides fordel, men vi skulle dog langt frem i kampen, før det blev omsat til en scoring.
Den blot 17-årige Rasmus Rejnhold, der havde erstattet Yuri Yakovenko efter en times spil, scorede matchens tredje mål i det 86. minut. Arkitekten bag var Mads Zaar, der viste gode takter på kanten inden han fandt en fri Rejnhold i bagrummet, der uden de store problemer gjorde det til 3-0.
Der var naturligvis ikke mere spænding tilbage i opgøret, da uret rundede de 90 minutter med en tremåls-føring til EfB, men Rasmus Rejnhold var ikke helt færdig med at markere sig endnu. Den unge angriber lukkede og slukkede nemlig til 4-0 i overtiden, da han igen var på det rette sted, mens Klaus Moesgaard denne gang kunne tage æren for et flot forarbejde.
4-0 til EfB, som også blev slutresultatet denne tirsdag eftermiddag på Sjælland, og det var A+-træner, Lars Vind, godt tilfreds med.
– Det var en kamp, vi skulle vinde i dag, hvilket vi også gjorde i overlegen stil og vi er godt tilfredse med mange af spillernes præstationer i dag. Kikkenborg viste gode takter på bolden, mens det var fornuftigt at se, at Bækgård, Larsen og Zaar byder ind med fint flow på dette niveau samtidig med, de sætter sit individuelle præg på kampen. Vi er generelt tilfredse med, hvad vi så i dag, både på spil og resultat, sagde Lars Vind efter kampen.


Resultat
FC Helsingør reserver – EfB reserver 0-4 (0-2)
Målscorere
16′ 0-1 Simon Bækgård
22′ 0-2 Yuri Yakovenko
86′ 0-3 Rasmus Rejnhold
90′ 0-4 Rasmus Rejnhold
Startopstilling
30. Mads Kikkenborg
32. Nikolaj Hagelskjær
49. Mads Blom
29. Noah Nurmi
2. Jonas Mortensen
3. Simon Bækgård
22. Brent McGrath
50. Mads Larsen
18. William Møller
42. Klaus Moesgaard
23. Yuri Yakovenko
Indskiftninger
20′ Mads Zaar (William Møller)
60′ Rasmus Rejnhold (Yuri Yakovenko)
72′ Martin Egelund (Mads Larsen)
79′ David Easter (Jonas Mortensen)
79′ Patrick Tjørnelund (Nikolaj Hagelskjær)

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo