Reserverne tabte 1-3

Esbjerg fB’s reserver tabte 1-3 til et stærkt hold fra FC Midtjylland med flere store profiler. Mathias Kristensen reducerede for EfB kort før slutfløjt.

De sortklædte fra FC Midtjylland, der havde profiler som Dal Hende, Marcondes og Brumado på holdkortet, indledte tirsdagens kamp i Reserveligaens pulje 3 bedst, og satte straks EfB under pres.
Efter et kvarter udmøntede det sig således i en scoring, da FCM’s nyerhvervelse Emiliano Marcondes steg højest tæt foran mål og pandede bolden ind bag Mathias Rosenørn mellem stængerne, der ikke nåede at reagere.
De blå-hvide fra EfB forsøgte over flere omgange at sætte spillet, men midtjyderne var hurtige og konsekvente i presset, og erobrede hurtigt læderet igen.
Efter 25 minutters spil blev det til kampens anden scoring for FC Midtjylland, da et giftigt hjørnespark blev slået mod feltet. Igen viste FCM sig skarpe på dødbolde, da anfører og forsvarsgeneral Rasmus Nicolaisen headede bolden i mål til 2-0, som også blev resultatet efter første halvleg.
Anden halvleg blev en anelse bedre, hvor der nu ikke var så langt mellem tilnærmelser i den offensive ende for EfB. Patrick Egelund forsøgte at søge mod baglinjen et par gange, mens Mathias Kristensen havde et skud på tværstangen fra 25-30 meter.
I stedet kunne midtjyderne dog gøre det til 3-0, og det var endnu et hovedstød. Marc Dal Hende, der agerede back for udeholdet, styrede på flot vis kuglen mod den fjerneste opstander, og igen kunne EfB’s keeper blot se til.
Nede med tre mål så det naturligvis svært ud, mens gæsterne fra FCM havde sat gearet i cruise control, hvorfor der dog kom en anelse mere plads at spille på for hjemmeholdet.
Med få minutter tilbage kom reduceringen så, da EfB fik tildelt et straffespark. Det skete efter, at indskiftede Rasmus Rejnhold viste god teknik i feltet og drejede forbi sin direkte modstander med en skarp vending, der tvang FCM-spilleren til at hægte den unge angriber.
EfB’s midtbanespiller Mathias Kristensen omsatte sikkert sparket fra ellevemeter-pletten, og udplacerede FCM’s keeper med et fladt, hårdt spark.
EfB’s keeper Mathias Rosenørn hev en stærk redning frem i kampens allersidste minut, og afværgede således FC Midtjylland fra at score til 4-1, og dermed endte det med et esbjergensisk nederlag på 1-3.
– Vi er selvfølgelig aldrig tilfreds med at tabe, men vi kunne se, at holdet har rykket sig siden vores første kamp i reserveligaen, hvor især attituden har ændret sig markant. Spillet var i perioder fint, men vi manglede i høj grad at sætte vores pres, og derved give dem mindre plads at spille på. FCM havde et rigtig stærkt hold med, så det var også godt at se, mange af de unge præstere på dette niveau, fortæller transitions- og assistenttræner, Lars Vind.

Resultat
Esbjerg fB reserver – FC Midtjylland reserver 1-3 (0-2)
Målscorere
15′ 0-1 Emiliano Marcondes
25′ 0-2 Rasmus Nicolaisen
60′ 0-3 Marc Dal Hende
86′ 1-3 Mathias Kristensen (straffespark)
Indskiftninger
46’ Emil Ankersen (Denis Catovic)
79′ Rasmus Rejnhold (Yuri Yakovenko)