Førstehold

Reserverne tog sejren i SønderjyskE

EfB’s reserver sejrede 3-2 og tog dermed alle tre point, da Esbjerg-mandskabet gæstede SønderjyskE mandag klokken 13.00. Målene blev sat ind af Brent McGrath med to scoringer og Emmanuel Oti Essigba.

Det var hjemmeholdet, der startede bedst ud på banerne ved Haderslev Idrætscenter i dagens Reserveligaopgør og fik lagt et pres ned mod EfB. Dog uden, det for alvor gav problemer hos Esbjerg-defensiven. Trænerteamet gjorde et par taktiske ændringer i kampens begyndelse og det gav mere ro og struktur.
SønderjyskE var dog det første hold, der skulle få nettet til at blafre. De lyseblå værter udnyttede uopmærksomhed i den vestjyske defensiv og bragte sig foran med 1-0.
Brent McGrath gjorde balance i regnskabet kort efter, da han hverken skånede sig selv eller SønderjyskE’s keeper. Klaus Moesgaard lavede et fint forarbejde i venstre side og slog et skarpt indlæg mod boksen, hvor McGrath kom bragende og pandede den i nettet til 1-1. Få minutter senere måtte EfB foretage den første udskiftning som følge af en mindre skade til Simon Bækgård, der blev erstattet af Patrick Egelund.
Trods et Esbjerg-mandskab i fin kontrol, både med og uden bold, så kunne hjemmeholdet i stedet bringe sig foran for anden gang i kampen efter en halv times spil. En opspilsfejl fra bagkæden blev opsnappet af SønderjyskE og få sekunder efter kunne de fordoble deres målscoring. 2-1 til hjemmeholdet, da opgørets første halvdel nåede til ende.
Efter pausen var EfB fortsat i kontrol og havde en god tro på tingene, og det gav også en hurtig scoring til de blå-hvide fra Esbjerg, der atter udlignede. Emmanuel Oti Essigba satte fart på en omstilling i venstre side og afsluttede angrebet med et fladt, tørt spark, som gik ind ved den fjerneste stolpe.
Målscoringen fortsatte og med en lille time spillet, blev kampens femte scoring en realitet. Det var igen EfB, der kom på scoringstavlen. Emmanuel Oti Essigba, der var en konstant trussel i Esbjergs offensiv, blev nedlagt i feltet og dommeren dømte korrekt straffespark. Brent McGrath eksekverede forsøget og så var EfB foran for første gang i kampen med 3-2.
Det blev aldrig tæt på en udligning fra sønderjydernes side af, hvilket var gæsternes fortjeneste. En afbalanceret defensiv og gode præstationer over hele linjen, var nemlig afgørende i dagens reservekamp. EfB sejrede 3-2 på udebane mod SønderjyskE.
– Vi er godt tilfredse med en moden præstation i dag, hvor vi forsøgte at kontrollere kampen. Selvom en del blev uden bold, så lykkedes det os rigtig godt, at lukke ned for SønderjyskE. Der var en god indstilling og arbejdsmoral over hele linjen, så det var rigtig fint at se. Unge spillere, som Noah Nurmi, Patrick Tjørnelund og Patrick Egelund viste sig godt frem, mens de mere erfarne spillere i truppen var en god støtte for dem, fortæller A+-træner, Lars Vind.


Resultat
SønderjyskE reserver – EfB reserver 2-3 (2-1)
Målscorere
14′ 1-0 SønderjyskE
23′ 1-1 Brent McGrath
31′ 2-1 SønderjyskE
49′ 2-2 Emmanuel Oti Essigba
56′ 2-3 Brent McGrath (straffespark)
Startopstilling
Lasse Mikkelsen
Patrick Tjørnelund
Noah Nurmi
William Møller
Klaus Moesgaard
Lasha Parunashvili
Simon Bækgård
Mads Larsen
Mads Zaar
Emmanuel Oti Essigba
Brent McGrath
Indskiftninger
25′ Patrick Egelund (Simon Bækgård)
57′ Emil Ankersen ( Patrick Tjørnelund)
70′ Rasmus Rejnhold (Emmanuel Oti Essigba)
87′ Andreas Laustsen (Mads Zaar)

Næste Hjemmekamp
søndag d. 4. august - kl. 14.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo