Sen scoring af Kristensen gav tre point

Mathias Kristensen blev helten fredag aften for Esbjerg fB, da han med sin scoring til 1-0 fem minutter før tid sikrede sejren mod Hobro IK på Blue Water Arena.

Esbjerg fB kom fredag aften tilbage på sejrssporet i 1. division, da holdet vandt med 1-0 hjemme på Blue Water Arena mod Hobro IK. Mathias Kristensen scorede opgørets enlige mål kort før tid.

Åbningen på kampen stod der EfB på, og med aggressivt spil lykkedes det da også holdet at komme til den første store chance efter seks minutters spil.

Daniel Anyembe gik med frem i et angreb, og fik tid og plads til at sende en god bold ind i feltet. Her dukkede Joni Kauko op, og finnen fik tacklet bolden tilbage i banen til Nicklas Strunck, der fra straffesparkspletten fik frit skud mod mål.

Desværre for midtbanespilleren blev afslutningen overplaceret, og den fine mulighed endte med at gå over mål.

EfB fortsatte som det spildominerende hold, og særligt Simon Bækgård var fra sin position på den centrale midtbane dygtig til at iscenesætte kanterne med gode diagonalskifte.

Gæsterne fra Hobro formåede ikke at true EfB-defensiven nævneværdigt i kampens indledning, og forfaldt oftest til at slå en lang bold op i banen, som Rodolph Austin og Kasper Pedersen uden problemer kunne kontrollere.

Næste store mulighed tilfaldt derfor også EfB, og denne gang var det Andri Bjarnason, der kom til afslutning fra feltkanten.

Islændingen færdiggjorde et godt angreb, som blev startet midt på banen med en fremragende erobring af Strunck, der straks satte en omstilling i gang.

Desværre for de blå-hvide gik islændingens afslutning lige akkurat over mål dog.

I første halvlegs sidste minut skabte Hobro rystelser blandt de få fremmødte på Blue Water Arena, da gæsterne spillede sig til en stor chance.

Fra en spids vinkel kom en modstander til frit skud, og bolden blev sendt mod det lange hjørne og forbi Kikkenborg. Austin havde dog læst situationen godt, og fik derfor headet væk tæt under mål.

Cheftræner Olafur Kristjansson blev i pausen tvunget til at foretage en defensiv ændring, idet Pedersen måtte udgå med en mindre skade. Han blev erstattet af Viktor Tranberg, der fra anden halvlegs start gik fint ind i spillet.

EfB formåede ikke at skabe alverden i det første kvarter af anden halvleg, og i forsøget på at generobre trykket på Hobro blev Yuriy Yakovenko og Mathias Kristensen skiftet ind efter en times spil, og sidstnævnte skulle senere få en hovedrolle.

I det 65. minut blev også Jakob Ankersen sendt på banen i stedet for Pyry Soiri, der efter en god præstation måtte lade sig udskifte efter at være kommet til skade i en duel.

Og netop Ankersen var tæt på at score til 1-0 kort efter sin entre, men kantspillerens fine gennembrud og afslutning en halv meters penge fra baglinjen gik lige forbi fjerneste stolpe.

På trods af de offensive intentioner fandt EfB ikke ind i et momentum, hvilket gjorde, at kampforløbet begyndte at bølge.

Således var der angreb frem og tilbage på banen fra begge mandskaber i det sidste kvarter, men fælles for alle tilnærmelser var, at den afgørende skarphed manglede.

Det lignede derfor længe en nulløsning, men indskiftede Kristensen ville det anderledes fire minutter før tid.

Strunck sendte et indlæg ind i feltet, som Phun Mang, der også var blevet skiftet ind, fik erobret og spillet videre ud i banen.

Fra kanten af det lille felt var der således ingen slinger i valsen for Kristensen, der resolut hamrede bolden op i nettaget og sikrede det forløsende føringsmål.

Hobro forsøgte alt på en udligning i slutminutterne, men EfB’erne holdt hovederne kolde, og kunne derfor indkassere tre fortjente point til regnskabet, for der blev ikke scoret yderligere.

Esbjerg fB – Hobro IK 1-0 (0-0)

86′ 1-0 Mathias Kristensen

9 Andri Bjarnason

45′ Viktor Tranberg (Kasper Pedersen)
60′ Yuriy Yakovenko (Andri Bjarnason)
60′ Mathias Kristensen (Lasha Parunashvili)
65′ Jakob Ankersen (Pyry Soiri)
80′ Phun Mang (Daniel Anyembe)