Silkeborg brød EfB's sejrsstime

Esbjerg fB måtte lørdag eftermiddag se sig slået med 1-3 på udebane mod Silkeborg IF i 1. divsion, og dermed blev stimen på tre sejre i streg i sæsonen brudt. Jakob Ankersen udlignede til pausestillingen 1-1.

JYSK Park i Silkeborg lagde lørdag eftermiddag kunstgræs til opgøret mellem Esbjerg fB og Silkeborg IF, og det var hjemmeholdet, der efter kampen kunne juble over de tre point. EfB tabte nemlig med 1-3 i et livligt opgør, der kunne være gået begge veje. Hjemmeholdet scoret to gange på straffespark.
Det var hjemmeholdet, der fik den bedste start på kampen, og EfB blev sat under et hårdt pres fra første minut, hvor der blandt andet blev givet et par hjørnespark væk.
Efter fem minutters spil burde Silkeborg også have udnyttet overtaget til at bringe sig på 1-0, men heldigvis for EfB var stolpen med holdet.
Silkeborgenserne fik tid og plads til at sende et godt indlæg ind i feltet, hvor en modstander steg til vejrs og fik headet mod mål uden chance for Jeppe Højbjerg til at reagere, men stangen tog fra.
Det var som om, at nær-måls-episoden fik EfB til at vågne op.
Således lykkedes det holdet at sammensætte bedre spil, og efter 12 minutter var det så EfB, der måtte se stolpen tage fra.
Joni Kauko spillede sig i en god position i feltet, og med et knastørt spark sendte han fluks bolden fladt mod fjerneste hjørne, men det gode forsøg prellede af på træværket.
Herefter bølgede spillet frem og tilbage med Silkeborg som den dominerende part.
Således var det da også midtjyderne, der skabte den næste store chance, men i en-mod-en-situationen kom Højbjerg flot ned og fik reddet.
Efter flere advarsler og 20 minutters spil gik den ikke længere for EfB.
Silkeborg tilspillede sig nemlig den allerstørste scoringsmulighed i en fodboldkamp, da dommeren fløjtede straffespark efter en situation, hvor Jonas Mortensen brugte hånden.
Højbjerg i målet satsede og valgte side på sparket, men skytten placerede sikkert bolden modsat, og så stod der 1-0 til de rød-klædte.
Trods overtaget til Silkeborg og scoringen imod bed EfB fortsat fra sig.
Således bragte Patrick Egelund sig selv i en god skudposition på kanten af feltet, men den fine afslutning tog stolpen, og gik i spil igen.
Mod slutningen af første halvleg fik EfB langt bedre kontrol over kampen, og midtbanen med Kauko, Mathias Kristensen og Lasha Parunashvili begyndte at sætte sig igennem og finde fodfæste.
Det gav bedre muligheder og ro fremme på banen, og det udnyttede holdet til at udligne til 1-1 efter 35 minutter.
Egelund udfordrede endnu engang sin direkte modstander, og serverede bolden ind i feltet til Jakob Ankersen.
EfB’s nummer 10 tæmmede kuglen, og hamrede den resolut i mål fra kanten af feltet.
Efter pausen vendte kampbilledet, og EfB kom klart bedst ud til de sidste 45 minutter.
Holdet satte Silkeborg under et godt pres, og Kauko tvang ret hurtigt målmanden til en stor redning på en nedfaldsbold efter et hjørnespark.
Hjemmeholdet formåede dog også at skabe chancer, og efter en lille times spil blev EfB straffet for et boldtab midt banen.
Silkeborg slog en hurtig omstilling, og sendte til sidst en kvalificeret afslutning mod mål fra kanten af det lille felt, men velspillende Højbjerg i målet reddede endnu engang.
Kort tid efter var det atter ved at gå galt fra fEfB, da en modstander udnyttede sløset forsvarsspil til at få prikket bolden mod mål, men heldigvis stod stolpen endnu engang i vejen.
I det 66. spilleminut blev det så 2-1 til Silkeborg.
Værterne kombinerede sig flot igennem feltet med hurtige pasninger, og skabte tid og plads til en god afslutning, som med præcision og fart blev sendt uden om Højbjerg og i det fjerneste sidenet.
Cheftræner Olafur Kristjansson reagerede prompte ved at skifte Yuiry Yakovenko ind for Andri Bjarnason i jagten på den pointgivende scoring.
Rollen som det jagtende hold var ikke optimal for EfB, der i modsætning til indledningen på anden halvleg, ikke kunne fastholde bolden i længere perioder, når der blev angrebet på den sidste tredjedel.
Alt for ofte blev det forkrampet og på egen hånd.
Et lille kvarter før tid fik EfB dog en håndsrækning, da Silkeborg blev reduceret til 10 mand.
Det udnyttede holdet til at skabe power play-lignende tilstande og ren belejring af modstandernes målfelt.
De gode intentioner til trods så var det Silkeborg, der kunne score kampens fjerde mål og punktere opgøret.
Tre minutter før tid fløjtede dommeren nemlig endnu et straffespark til hjemmeholdet, som sikkert blev eksekveret, og i samme moment stod det klart, at EfB indkasserede det første nederlag i 1. division i denne sæson.
Næste kamp for EfB er på hjemmebane fredag, når FC Helsingør kigger forbi.

Silkeborg IF – Esbjerg fB 3-1 (1-1)
20′ 1-0 Wessan Abou Ali (straffe)
35′ 1-1 Jakob Ankersen
66′ 2-1 Sebastian Jørgensen
87′ 3-1 Magnus Mattsson (straffe)
9 Andri Bjarnason
67′ Yuriy Yakovenko (Andri Bjarnason)
72′ Simon Bækgård (Joni Kauko)
72′ Pyry Soiri (Patrick Egelund)
87′ Daniel Anyembe (Kevin Conboy)
87′ Nicklas Røjkjær (Mathias Kristensen)
Udvisninger:
78′ Valence Nambishi