SLUT: FC Midtjylland – EfB 3-1

Esbjerg fB tabte 3-1 til de forsvarende danske mestre i Superligaens 3. spillerunde. Muligheden for point var bestemt tilstede, men den offensive kreativitet manglede for John Lammers’ udvalgte.

EfB krydsede lørdag eftermiddag klinger med de forsvarende mestre fra FC Midtjylland på MCH Arena, hvor begge hold jagtede sæsonens første sejr. Udebaneafsnittet var flot besøgt til dagens opgør, der skabte god stemning gennem hele slaget.
Der tilfaldt ikke de store muligheder i kampens åbning til hverken FCM eller EfB, hvor de to mandskaber spillede meget tålmodigt og lige skulle se kampen an. Knap et kvarter skulle der gå før der opstod en reel chance, da Paul Onuacho var tæt på at sende et indlæg fra Wikheim i kassen, men den høje angriber nåede ikke frem.
Minuttet efter kom opgørets første scoring så og det var til hjemmeholdets fordel. Jakob Poulsen slog en perfekt stikning til Gustav Wikheim, der sparkede kuglen fladt ind i det lange hjørne uden chance for EfB-keeperen, Jeppe Højbjerg. 1-0 til FC Midtjylland.
EfB havde ingen konkrete målchancer den første halve time, mens den bedste mulighed tilfaldt Anders Dreyer, der helflugtede en følt aflevering fra Mathias Kristensen langt over mål. FC Midtjylland var en tand skarpere end EfB, og Esbjerg-defensiven havde svært ved at styre en veloplagt Paul Onuachu, der blandt andet viste god teknik ved et flot udført saksespark der strøg tæt over mål.
Det skulle blive værre for esbjergenserne, da Lasha Parunashvili væltede Awer Mabil omkuld i feltet og her tøvede dagens dommer ikke med at dømme straffespark. Jakob Poulsen tog sig af skuddet fra pletten og sparkede den sikkert i mål og forøgede dermed midtjydernes føring til 2-0.
Lasha gjorde op med hans klumsede aktion, der gav et straffespark, kort før pausen, da han reducerede for vestjyderne og det gjorde han med manér. Den løbestærke midtbanespiller befandt sig på kanten af feltet, da et hjørnespark blev clearet ud mod ham og her tøvede georgieren ikke med at afslutte første gang. Parunashvili bragede den i målhjørnet til 2-1 med et sandt klassemål, som bragte EfB tilbage i opgøret og gav forhåbninger om point igen.
Esbjerg kom fint ud til anden halvleg, men de havde fortsat besvær med at komme frem til de afgørende muligheder, der kunne udligne målscoringen. FC Midtjylland var holdet med chancerne, og Wikheim kunne have scoret sit andet mål efter en times spil, men afslutningsvinklen blev for spids efter han havde passeret Jeppe Højbjerg.
Anders Dreyer begyndte at vise prøver på hans talent og udfordrede over flere omgange FCM-defensiven, men det blev aldrig helt farligt for den vævre tekniker. Tempoet var ikke af samme kaliber som første halvleg og nervøsiteten for, at EfB ville udligne var bestemt tilstede hos hjemmeholdet.
John Lammers gjorde flere offensive indskiftninger i de sidste tyve minutter, hvor både Brink, Yakovenko og McGrath skulle forsøge at hive et resultat med hjem til det vestjyske. De forsvarende danske mestre havde dog nogenlunde styr på begivenhederne og stod kompakt i den defensive organisation, som fortsat gjorde det svært for EfB.
Med ti minutter igen var det tydeligt, at midtjyderne ville forsvare sejren hjem og Esbjerg var dermed mest på bolden. Jacob Lungi Sørensen og Anders Dreyer søgte konstant mellemrummene, men den sidste skarphed manglede og chancerne udeblev.
Få minutter før slutfløjt opstod den gyldne mulighed for EfB, men uden held. Jakob Poulsen spillede en flad bold tilbage mod Jesper Hansen i FCM-målet, men afleveringen fik ikke nok og Yakovenko var derfor tæt på at kunne bryde pasningen og score i tomt mål. Desværre for gæsterne fik FCM-keeperen lige akkurat clearet for hjemmeholdet.
EfB fik aldrig lagt det nødvendige pres og i stedet kunne FCM lukke og slukke opgøret i tre minutters overtid. To løse muligheder resulterede til sidst i, at Frank Onyeka sparkede bolden i mål fra tæt hold og scorede kampens fjerde mål.
Mere skete der ikke denne lørdag eftermiddag på MCH Arena, hvilket resulterede i et Esbjerg-nederlag på 3-1 til de forsvarende danske mestre.

FC Midtjylland – EfB 3-1 (2-1)
15’ 1-0 Gustav Wikheim
34’ 2-0 Jakob Poulsen (straffespark)
45’ 2-1 Lasha Parunashvili
90’+3 3-1 Frank Onyeka
9. Adrian Petre
62’ Mark Brink (Joni Kauko)
67’ Yuri Yakovenko (Adrian Petre)
76’ Brent McGrath (Mathias Kristensen)