Trist fredag aften på Blue Water Arena

En udvisning i første halvleg blev dyr for Esbjerg fB, der fredag måtte se sig besejret hjemme med 0-3 af Lyngby BK trods en kamp med god indstilling og vilje.

Hvad der spillemæssigt startede godt fredag aften på Blue Water Arena endte i en gigantisk skuffelse for Esbjerg fB, der måtte gå fra banen med et 0-3-nederlag til Lyngby BK. Isak Olafsson blev udvist et minut efter, EfB havde indkasseret det første mål, og det tog reelt spændingen ud af opgøret.

Kampen åbnede med en tæt slagudveksling med et lille spillemæssigt overtag til EfB.

Bardhec Bytyqi og Linus Rosenlöcher var fra start åbne for at gå med frem, hvilket kastede et par fine indlægssituationer af sig.

Der var ingen fare at spore foran EfB-feltet i indledningen, hvor Lyngby ikke formåede at nærme sig ret mange gange i de første 20 minutter.

Til gengæld var der mange dueller i midtercirklen mellem de to holds midtbanespillere.

Når der var optræk noget farligt, så stod EfB for det.

Det resulterede blandt andet i et par skud fra distancen til Nicklas Strunck, som Lyngby-spillerne dog formåede at tage i opløbet.

Trods overtaget i spil og chancer var det gæsterne, der kom foran med 1-0 efter 36 minutter.

EfB blev fanget i en omstilling, og gæsterne fik tid og plads i det bagerste rum af feltet til at sende en flad bold skråt tilbage i feltet mellem venner og fjender.

Ingen nåede den dog, og derfor kunne en Lyngby-spiller løbe direkte mod bolden og med et velplaceret spark score bag Corey Addai.

Minuttet efter blev det endnu værre for EfB, da Isak Olafsson blev udvist med et direkte rødt kort for et frispark som bagerste mand ved feltkanten.

Straks dommeren greb mod baglommen og havde udvist islændingen blev kampen kortvarigt afbrudt på grund af ulovligt brug af pyroteknik.

Da spillet igen skulle starte var det med et Lyngby-frispark, og det blev sendt direkte på overliggeren.

For EfB handlede det pludselig om at komme til pause kun nede med en med tanke på den hektiske afslutning.

Cheftræner Michael Kryger benyttede pausen til at foretage en enkelt ændring, idet Rudi Pache blev sendt ind i stedet for Leonel Montano.

EfB kom rigtig flot ud til anden halvleg, og formåede at trykke Lyngby helt tilbage i banen trods en mand i undertal.

De helt store chancer udeblev dog, men indstillingen og viljen til at jagte dem var tilstede.

I det 68. spilleminut blev chancerne for point væsentligt mindre, idet Lyngby bragte sig foran med 2-0 efter en stor personlig fejl.

Addai modtog bolden upresset i eget felt, men målmanden formåede ikke at få clearet bolden i tide, hvilket en modstander udnyttede til at tackle den i nettet.

EfB foretog herefter tre indskiftninger i forsøget på at komme tilbage, men det lykkedes ikke, for sjællænderne kom også foran med 3-0 med et lille kvarter igen.

En indlægsbold blev sendt i feltet, hvor en Lyngby-spiller kunne stige til vejrs og let pande den i nettet.

Mod slutningen af kampen afbrød dommeren atter, da der blev sendt fyrværkeri på banen.

Opgøret blev dog genoptaget, men begge holds spilleres stod stille med bolden imellem sig i de sidste minutter.

Esbjerg fB – Lyngby BK 0-3 (0-1)

36′ 0-1 Adam Sørensen
68′ 0-2 Sævar Magnusson
77′ 0-3 Pascal Gregor

Udvisning:
37′ Isak Olafsson

11 Emil Holten

46′ Rudi Pache (Leonel Montano)
71′ Mathias Jørgensen (Emil Holten)
71′ Simon Bækgård (Lasha Parunashvili)
71′ Andreas Troelsen (Linus Rosenlöcher)
82′ Elias Sørensen (Bardhec Bytyqi)