U17-drenge tabte jysk finale på straffespark

EfB’s U17-drenge blev ikke blæst ud af kunstgræsbanen i Givskov, men det var ikke uretfærdigt, at FK Viborg onsdag aften sikrede sig titlen i DBU Jyllands Pokalturnering. Efter 1-1 i den ordinære spilletid gik holdene direkte til en afgørelse på straffespark, og den faldt ud til Viborgs fordel på det sjette straffespark.

På forhånd var EfB snæver favorit mod ligakonkurrenterne fra FK Viborg, og holdet kom da også foran tidligt i kampen, da Mads Larsen udnyttede en fejl i Viborg-forsvaret og ikke svigtede alene med målmanden.
Spillet var ikke nogen åbenbaring i blæsten, men det lykkedes EfB’erne at bevare føringen til pausen. I anden halvleg blev Viborg mere dominerende, og 1-1-målet efter et hjørnespark var en logisk følge. Magnus Nørby var først over bolden tæt på EfB-målet.
I fortsættelsen måtte EfB’s bedste, Alexander Kostow, flere gange hindre modstanderne i at score på flere gode tilbud. Ellers kneb det med gode individuelle præstationer på EfB-holdet, der ligesom Viborg-drengene blev bakket godt op af forældre på sidelinjen.
– Vi ramte ikke niveauet, og spillerne så slidte ud. Det er altid hårdt at tabe efter straffespark, men Viborg kunne også have afgjort finalen i den ordinære kamp. Nu gælder det om at løfte os selv hurtigt op igen, for vi skal møde Viborg igen på lørdag i U17 Ligaen, sagde U17-træner Jerry Lucena efter nederlaget.
EfB kom foran 1-0 i straffesparkskonkurrencen, da Viborg brændte sit første forsøg, og føringen holdt, indtil Patrick Egelund brændte det fjerde spark. Heller ikke Deniz Korkmaz stod for presset på det sjette forsøg, hvorimod Viborgs Simon Søndergaard ikke svigtede og blev finalens matchvinder.
Pokaltitlen var den fjerde for FK Viborgs cheftræner, den tidligere superligakæmpe, Ralf Pedersen, der tidligere har vundet med Viborg FF og Randers FC.