U17 vandt 3-1 over Brøndby

Esbjerg fB U17 kom tilbage på sporet efter en flot sejr hjemme mod Brøndby i weekendens kamp. Gustav Jensen, Zean Dalügge og Lasse Lauridsen scorede i opgøret, der endte 3-1.

Kampen i Esbjerg åbnede fint for EfB’erne, der i de indledende minutter havde et mindre pres mod gæsterne, men herefter var udeholdet meget på bolden.
Keeper Jesper Sørensen måtte en enkelt gang i det første kvarter hive en redning frem, da Brøndby satte et angreb sammen fra venstre side.
Trods overtag på bolden, stod hjemmeholdet stærkt defensivt og afviste enhver Brøndby-tilnærmelse.
Midtvejs i første halvleg var det lige ved at EfB tog føringen, da modstanderens keeper måtte på skovtur og bryde en lang bold lige for næsen af angriber Zean Dalügge.
Efter godt og vel en halv time spillet faldt kampens første scoring, da Gustav Jensen var hurtig over en returbold i det lille felt, der kom efter en indøvet detalje på et hjørnespark. 1-0 til EfB.
Scoringen rystede utvivlsomt de blå-gule, der blot få minutter senere igen måtte hive bolden ud af eget net.
En lang bold mod bagrummet fandt Zean Dalügge, der på forunderlig vis satte to Brøndby-spillere, inden han kunne udplacere målmanden og gøre det til 2-0.
Det efterfølgende og sidste kvarter af første halvleg blev en blandet affære, hvor spillet bølgede frem og tilbage. Jesper Sørensen i EfB-buret stoppede et forsøg i feltet, mens Lucenas mandskab i modsatte ende forsøgte med et skud fra distancen uden held.
Efter pausen åbnede Brøndby bedst og forsøgte med tålmodig boldomgang at finde frem til en reducering, men helt farligt blev det ikke i anden halvlegs første 10 minutters tid.
Med en time spillet gik den dog ikke længere for Esbjerg-spillerne, der måtte indkassere for første gang.
Brøndby spillede kort på et hjørnespark, slog et indlæg som blev rettet af og læderet landede uheldigvis lige foran Louis Christoffersen, der straks sparkede bolden fladt i mål.
Udeholdets reducering fik EfB til at bide mere fra sig, og nogle minutter senere var et indlæg fra højre lige ved at finde vej til netmaskerne, men skuddet gik tæt forbi den ene opstander.
Med et kvarter igen scorede EfB til 3-1 efter en god periode. Lasse Lauridsen havde godt med plads i højre side, hvorfra han resolut trykkede af fra en spids vinkel og så skuddet fortsatte fladt i mål.
Med to scoringer nede og et disciplineret EfB-hold fandt Brøndby sjældent frie rum og således vejen til en potentiel reducering, der kunne bringe lidt spænding tilbage i opgøret.
EfB U17 vandt 3-1 og holder sig til i sub-toppen med en foreløbig placering som ligaens nummer fem.
– Det var rat at se indstillingen, som drengene viste og flot at vi får rejst os efter forrige weekends kamp mod Lyngby, så stor ros for det. Det var en stabil indsats fra hele holdet, hvor alle var der fra start og fulgte den plan, vi sammen havde lagt. Målscorer Gustav Jensen spillede en god kamp og det samme var tilfældet for Zean, der også scorede et flot, teknisk mål, fortæller U17-cheftræner, Jerry Lucena.

Esbjerg fB U17 – Brøndby IF U17 3-1 (2-0)
32′ 1-0 Gustav Jensen
34′ 2-0 Zean Dalügge
60′ 2-1 Louis Christoffersen
73′ 3-1 Lasse Lauridsen
22 Malthe Kristensen
67′ Bendix Bennetzen (Christopher Munk)
75′ Sebastian Larsen (Lasse Lauridsen)
77′ Vinh The Van (Noah Leveaux)