Førstehold

U19 gik hele vejen til IberCup

Fra den 24. til den 28. juli har EfB’s amatørafdeling ageret vært for den prestigefyldte internationale ungdoms-turnering, IberCup. U19 gik hele vejen, mens U17 måtte se sig slået i semifinalen.

IberCup, der er en af de mest prestigefyldte internationale turneringer for ungdomsspillere, er netop afsluttet, hvor EfB’s amatørafdeling har påtaget sig værtsrollen for den netop overståede Skandinaviske udgave, der blev afviklet på Veldtofte Idrætspark.
EfB’s ungdomselite har været repræsenteret ved både U19 og U17, som begge har brugt turneringen som en del af deres optakt, for at få kampminutter i benene og øvet andre fokusområder.
René Christiansens U19-mandskab gik hele vejen og løb med titlen i årgangen U18. Den nyligt tiltrådte cheftræner er glad for, at truppen ikke har pådraget sig nogle skader og yderligere fik set andre ting an.
– Vi har selvfølgelig nogle positive ting at tage med fra det her. Vi vinder turneringen og får fin modstand i finalen samtidig med, at vi fik øvet flere af de ting, som vi har haft fokus på her i opstarten. Vi fik mange spillere i kamp og det er altid godt at få testet bredden. Det er en god hjælp frem mod opstarten i U19 Ligaen, siger René Christiansen, der nu ser frem mod en træningskamp i den kommende weekend mod FC Midtjylland.
U17 røg ud i semifinalen, der måtte se sig slået af norske Tromsø IL. Noget der skuffer U17-cheftræneren, Jerry Lucena, som mener, at holdet skulle have vundet turneringen.
– Jeg er egentlig lidt skuffet, for hvis vi kigger på den kvalitet af hold, der var repræsenteret til turneringen, så skulle vi have vundet. Jeg synes vi var det bedste mandskab, men det er fodbold og her ser vi, at på dagen kan alt ske i denne sport, fortæller Jerry Lucena.
Både U19 og U17 har sæsonpremiere den 18. august hvor turen går til JYSK Park, hvor Silkeborg IF byder vestjyderne velkommen. Kick off er henholdsvis klokken 13.00 og 15.15.
EfB U14 repræsenterede også de blåhvide farver flot, da de gik ubesejret gennem turneringen og derved kunne løfte pokalen. I finalen blev NF Academy besejret, som er et træningstilbud oprettet af Benfica, men har base i Norge og Sverige.
Foto: IberCup

Næste Hjemmekamp
torsdag d. 18. april - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo