Akademi

U19-holdet tabte finale efter drama

Esbjerg fB’s U19-hold måtte tirsdag se sig slået af AC Horsens i pokalfinalen arrangeret af DBU Jylland efter et sandt drama, der sluttede med et straffesparkskonkurrence-nederlag på 6-7. Den ordinære kamp endte 2-2.

JYSK Park i Silkeborg lagde tirsdag aften kunstgræs til DBU Jylland’s pokalfinale for U19-årgangen og kampen mellem Esbjerg fB og AC Horsens. Finalen endte 2-2, og måtte derfor afgøres på en duel fra straffesparkspletten, hvor østjyderne viste sig en tand mere skarpe og vandt med 7-6.

EfB fandt aldrig melodien i første halvleg, hvor holdet måtte gå til pause nede med 1-2 efter at Horsens havde scoret to gange efter omstillinger. Efter pausen fandt de unge EfB’ere melodien rytmen, og tilspillede sig det antal chancer, der skulle til for at vinde, men manglende kynisme i de afgørende situationer gjorde, at kampen måtte trækkes hele vejen til en straffesparkskonkurrence.

Cheftræner Steffen Ernemann var efter kampen skuffet over resultatet og særligt holdets første halvleg.

– Vi kom ikke godt nok ud til opgøret med det udtryk, der kræves i sådan en kamp, hvilket både jeg og spillerne er ekstremt ærgerlige over. I første halvleg spillede vi for meget med håndbremsen trukket, og vi formåede ikke at gøre hinanden gode, som vi ellers har haft succes med i en længere periode. Til trods for dette kom vi foran med 1-0, men det varede ikke længe før Horsens havde scoret to gange. I pausen talte vi om, at vi kunne levere bedre, og vi kom også ud med et helt andet mindset samtidig med, vi blev mere dynamiske i vores spil.

– Vi udlignede fortjent til 2-2, og skabte efterfølgende de chancer, der skulle til for at vinde kampen, men vi var ikke skarpe nok i momenterne, og så endte det i en straffesparkskonkurrence. Der kan det gå begge veje, og desværre for os trak vi det korteste strå, og det er sådan det er. I den forbindelse vil jeg rose de spillere, der på forhånd rakte hånden op og sagde, de ville sparke, idet det vidner om, at man tør tage ansvar. Vi kigger nu frem mod lørdag, hvor der venter et spændende opgør mod SønderjyskE, som vi agter at gå ud og vinde, fortæller han.


Resultat:
AC Horsens – Esbjerg fB 7-6 (2-1)

Målscorere:
16′ 0-1 Frederik Ehrhorn
20′ 1-1 Viktor Øhlenschlæger
23′ 2-1 Joachim Nielsen
72′ 2-2 Oscar Obel-Hall

Straffesparkskonkurrence:
3-2 Mathias Madsen
3-3 Tobias Stagaard
4-3 Johan Kiilerich
Oliver Svendsen brænder
5-3 David Kruse
5-4 Andreas Troelsen
6-4 Alem Sabic
6-5 Marcus Kristensen
Andreas Lassen brænder
6-6 Andreas Lausen
7-6 Julius Hansen
Frederik Ehrhorn brænder

Startopstilling:
1 Nicolai Vistisen
2 Oliver Svendsen
4 Tobias Stagaard
8 Frederik Ehrhorn
10 Andreas Lausen
11 Mads Zaar
14 Andreas Troelsen
15 Denis Catovic
18 Patrick Tjørnelund
19 Gustav Jensen
21 Marcus Kristensen

Indskiftninger:
21′ Oscar Obel-Hall (Mads Zaar)
61′ Bendix Bennetzen (Andreas Troelsen)
80′ Andreas Troelsen (Gustav Jensen)

Næste Hjemmekamp
lørdag d. 20. juli - kl. 16.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo