U19 i vildt comeback mod FCK

EfB U19 vendte 0-3 til 3-3 efter en vild afslutning mod FCK, hvor EfB’erne også havde muligheden for at stjæle alle tre point, hvis ikke det var for et brændt straffespark dybt inde i overtiden. Mathias Holm blev dobbelt målscorer.

Åbningen på lørdagens kamp ved banerne i Esbjerg var reelt set jævnbyrdig, men efter godt og vel 10 minutter spillet tog udeholdet fra FCK fat og styrede begivenhederne i alle spillets facetter.
EfB blev trykket langt tilbage på banen og samtidig med det, var det defensive udtryk langt under niveau. På baggrund af det kunne københavner-holdet bringe sig foran både 1-0 og 2-0 med blot få minutters mellemrum midtvejs i første halvleg, og gik således fortjent til pause med en tomåls-føring.
Frem mod anden halvleg var fokus for U19-cheftræner René Christiansen rettet mod, at få holdet skubbet længere frem på banen, samt at glemme resultatet for en stund.
Lige lidt hjalp det dog, da anden halvleg blot var ét minut gammel, inden FCK fik nettet til at blafre for tredje gang i opgøret, da et indlæg fra højre endte inde bag Nicolai Vistisen i EfB-buret.
Nede med 0-3 var kampen tæt på afgjort, og minutter senere var udsigten ved at blive forværret yderligere, da gæsterne ramte undersiden af tværstangen – heldigvis for de blå-hvide hoppede bolden tilbage i spil.
Med omtrent 25 minutter tilbage af kampen kom der dog fornyet håb om point.
Esbjerg-kant Mathias Holm afventede således klogt med at sparke mod kassen til det rette tidspunkt. Skuddet tog dog en afretning, men reduceringen blev en realitet, idet det var nok til at snyde FCK-keeperen.
Som minutterne gik blev spillet forbedret for hjemmeholdet – og ligeledes var der sårbarhed at spore hos københavnerne som minutterne gik.
Med bare fem minutter igen blev det pludselig et opgør, hvor der var alt at spille om. EfB fandt atter vej til netmaskerne og igen var det Mathias Holm, der stod bag scoringen, da offensivspilleren steg højest i feltet og stangede kuglen ind til 2-3-reduceringen.
Minuttet inden overtiden fuldendte talenterne fra EfB Akademi comebacket til stor jubel for både spillere og stab omkring holdet. Højreback Patrick Tjørnelund var vaks over en returbold i feltet, og hamrede den resolut i nettaget til 3-3.
FCK var tydeligt rystet og dybt inde i overtiden var det lige før, at Christiansens tropper løb med sejren.
Frontangriber Rasmus Rejnhold var pludselig alene med målmanden, som han forsøgte at runde på fornem vis, således keeperen følte sig nødsaget til at bruge ulovlige midler for at afvise sejrsmålet.
Dommeren fløjtede straks og pegede på pletten – straffespark til EfB. Rejnhold blev sat til at sparke, men til stor ærgrelse for ham selv og holdkammeraterne, så misbrugte den unge angriber og den helt store eufori udeblev.
Det sluttede altså 3-3 i årets sidste U19-ligakamp, hvor EfB vendte 0-3 til 3-3 med to sene scoringer, men trods et flot comeback var det en lidt ambivalent følelse, som U19-cheftræneren stod med efter kampen.
– Vi er skuffet over førte halvleg, hvor vi ikke lykkedes med noget. Til gengæld kan vi glæde os over og være stolte af, at vi fuldendte et flot comeback, men stadig en lidt underlig følelse, når vi kunne have taget sejren til allersidst. Når skuffelsen har lagt sig, så vil det dog give os et godt rygstød frem mod weekenden til turneringen i Göteborg, fortæller René Christiansen efter kampen.

Resultat
Esbjerg fB U19 – F.C. København U19 3-3 (0-2)
Målscorere
22′ 0-1 Ahmed Daghim
25′ 0-2 Muamer Brajanac
47′ 0-3 William Bøving
66′ 1-3 Mathias Holm
85′ 2-3 Mathias Holm
90′ 3-3 Patrick Tjørnelund
Indskiftninger
46′ Frederik Hummelgaard (Denis Catovic)
66′ Magnus Sandfeld (Tobias Stagaard)
75′ Rasmus Madsen (Frederik Ehrhorn)