U19 sejrede efter flot anden halvleg

Esbjerg fB U19 vandt med 3-2 ude mod Brøndby efter en stærk præstation i anden halvleg. Jonas Mortensen scorede to inden Andreas Lausen afgjorde det hele med et drømmehug ti minutter før tid.

Brøndby indledte opgøret som det bedste hold i lørdag eftermiddag, hvor EfB famlede en anelse i blinde i startfasen. Overtaget gav også en relativ hurtig scoring, idet Brøndby bragte sig foran med 1-0, da Luke Singh satte indersiden på efter et hjørnespark.
Herefter var der enkelte optræk til blå-gule chancer, men ikke noget der for alvor gav problemer i den vestjyske defensiv. Som kampen skred frem, begyndte EfB at røre på sig og sluttede faktisk første halvleg rigtig fint af.
Det gav også en udligning kort før pausefløjtet lød på Brøndby Stadion. Andreas Lausen tog sig af et hjørnespark og fandt sin medspiller Jonas Mortensen, der på flotteste vis styrede den i nettet nær den fjerneste opstander.
EfB var endda tæt på at vende kampen helt på hovedet, da Marcus Hansen i aktionen herefter smækkede et særdeles kvalificeret forsøg på undersiden af tværstangen. Det blev dog ved 1-1 i kampens første halvdel.
Kvarteret efter pausen var ikke nogen hæsblæsende eller underholdende periode, men herefter tog EfB dirigentstokken til sig, og det frustrerede værterne.
Rasmus Rejnhold fik en gylden mulighed, da EfB fik tildelt et straffespark. Desværre for udeholdet, så manglede sparket kvalitet og Brøndby-keeperen fik altså afværget kampens tredje scoring.
Få minutter efter det brændte straffespark kunne de blå-hvide dog juble over føringsmålet, da Jonas Mortensen blev dobbelt målscorer i det 70. spilleminut.
EfB’s nummer 2 brød bolden i defensiven, slog en tværpasning og stormede selv mod feltet. Det viste sig at være en klog beslutning, idet Mortensen scorede efter forarbejdet fra Mads Zaar på kanten.
Jublen havde knap lagt sig i Esbjerg-lejren før hjemmeholdet udlignede til 2-2, og igen var det på en dødbold med Luke Singh som målscorer.
Trods udligningen var det fortsat EfB med overtaget i den resterende perioder herefter. Derfor var det bestemt heller ikke ufortjent, at Andreas Lausen drønede bolden i hjørnet fra distancen med ti minutter tilbage af opgøret. Flot, flot scoring af midtbanemanden.
I de døende minutter var der chancer til både Rasmus Madsen, Frederik Hummelgaard og Jeppe Paulsen, men ingen havde det sidste held og skarphed for at lukke og slukke opgøret helt.
Det gjorde dog ikke spor, da EfB alligevel sikrede alle tre point med en flot udesejr på 3-2 mod Brøndby IF.
– Glæden er selvfølgelig stor på baggrund af resultatet, og vi er rigtig stolte af den måde, vi sluttede af på. Vi spillede pragtfuldt fodbold og stod imod rent fysisk den sidste halve time, hvilket er imponerende mod et så stærkt Brøndby-hold. Det er de her takter, vi skal se meget mere af fremadrettet og gerne i større perioder end det var tilfældet i dag. Jonas Mortensen og Noah Nurmi skal fremhæves, fordi deres tilstedeværelse og stærke præstation smittede af på resten af holdet, fortæller U19-cheftræner René Christiansen.

Resultat
Brøndby IF U19 – Esbjerg fB U19 2-3 (1-1)
Målscorere
14′ 1-0 Luke Singh
45′ 1-1 Jonas Mortensen
70′ 1-2 Jonas Mortensen
71′ 2-2 Luke Singh
80′ 2-3 Andreas Lausen
Indskiftninger
77′ Rasmus Madsen (Marcus Hansen)
82′ Frederik Hummelgaard (Rasmus Rejnhold)
84′ Jeppe Paulsen (Andreas Lausen)