Førstehold

U19-skæbnekamp mod mægtige Inter Milan

Esbjerg fB U19 skal onsdag forsøge, at spille sig videre i Youth League, når mægtige Inter Milan gæster Blue Water Arena. Lars Vind erkender dog, at chancen for videre avancement er minimal, men fastslår samtidig, at det selvfølgelig får et skud.

Siden Lars Vind førte EfB U19 til det danske mesterskab, er holdet blevet budt på store oplevelser. Mesterskabet gav deltagelse i UEFA Youth League, hvor der nu venter en skæbnekamp på onsdag. Her spilles returopgøret nemlig mod storholdet Inter Milan hjemme på Blue Water Arena.
Første opgør i Italien endte med et 4-1 nederlag, hvilket fortæller, at opgaven på onsdag bliver meget svær. De unge talenter viste, at de sagtens kunne være med i perioder af kampen, og kom da også foran 1-0 på mål af Mads Larsen. Desværre blev en tvivlsom udvisning til David Easter afgørende, og gjorde derfra betingelserne meget svære i Italien.
Det bliver dog et U19-hold sprængfyldt med selvtillid, som træder ind på Blue Water Arena på onsdag. Dette på baggrund af to sejre, mod Elfsborg og Stabæk, til de Skandinaviske Mesterskaber i weekenden, som har sikret et godt udgangspunkt inden den afgørende gruppekamp mod FC København 1. december.
– Det er klart, at weekendens positive resultater har givet selvtillid, og den vil vi benytte til, at gå efter den spinkle mulighed der er for et videre avancement, og derved fortsættelse i Europæisk fodbold efter nytår. Vi er meget opmærksomme på, at det kan gå helt galt, men vi vil spille vores chance og selvfølgelig give det et skud. Vi skal forsøge at få overtaget i kampen, og vil gerne spille på vores præmisser. Vi skal have størst andel på bolden i forhold til Inter, og så skal vi, som altid, vise stor løbevillighed for hinanden, fortæller Lars Vind.
Det bliver spændende for hele klubben, at kunne byde velkommen til en kæmpe klub som Inter Milan, og der venter endnu en stor oplevelse for U19-spillerne. Der ligger et klart styrkeforhold i mellem de to klubber som krydser klinger på onsdag. Inter Milan er en kæmpe international klub, og besidder mange gode spillere på samtlige positioner, fra flere forskellige nationaliteter, blandt andet danske Jens Odgaard, som også scorede i det første opgør.
Lars Vind glæder sig til oplevelsen, og håber at folk vil komme på stadion onsdag eftermiddag.
– Jeg vil gerne opfordre hele byen til at komme og støtte drengene op, og ikke mindst for at anerkende de flotte præstationer spillerne har vist internationalt dette efterår, også med tanke på de seneste resultater mod Elfsborg og Stabæk, slutter U19-cheftræner, Lars Vind.
Kampen spilles onsdag på Blue Water Arena klokken 16.00 – der er fri adgang for alle til Tage Sørensen Tribunen, hvor boder også vil være åben.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo