Førstehold

Vind før sæsonstart: Skal stadig bygges på

Esbjerg fB er i fuld gang med forberedelserne til den vigtige forårssæson i 2. division, og holdet kan efter en lang vinterpause skimte forårspremieren d. 5. marts mod Aarhus Fremad på Blue Water Arena i horisonten. Cheftræner Lars Vind fortæller, at opstarten har været godkendt hidtil.

Søndag d. 5. marts er der forårspremiere i 2. division for Esbjerg fB, der hjemme på Gl. Vardevej tager imod Aarhus Fremad. Lars Vind giver en status på opstartsperioden, og cheftræneren mener, holdet er et godt sted, men understreger samtidig, der fortsat er et stykke vej inden topformen rammes.

Han sætter ord på de mange træningspas og de spillede træningskampe:

– Da vi tog hul på opstartsperioden var det med et mål om, at vi skulle bygge på. Vi mødtes i januar ovenpå et udmærket fundament fra efteråret, men var også enige om, at der kan lægges yderligere sten på over hele linjen.

– Rent fysisk er vi på nuværende tidspunkt et godt sted, fordi teamet og spillerne har arbejdet hårdt og koncentreret i de foregående uger. I trænerteamet ville vi gerne rykke spillernes grænser i en positiv retning, fordi vi tror på, det vil hjælpe os på den lange bane og i sidste ende være point værd. Konkret har det udmøntet sig i flere træninger med flere højintense løb og ikke mindst flere timer tilbragt i styrkelokalet, og selvom en vinterpause godt kan gå hen og virke lang og til tider ensformig, så synes jeg, spillerne har håndteret det godt, fordi de er klar over vigtigheden af en god opstart.

– Når vi møder Aarhus Fremad i den første kamp, så forventer jeg at se et EfB-hold, der står i en bedre fysisk forfatning end, da vi sluttede i november. Vi skal presse citronen de næste uger frem mod sæsonstart, men det handler også om dosering, for det hårde arbejde skal vedblive.

– Nu skal vi højere grad fokusere på det taktiske frem mod den første kamp. Uden bold skal vi have finpudset, hvordan vi skal agere i kampene i forhold til vores presspil. Vi ønsker at spille med et højt genpres, og her skal vi have lagt flere lag på.

– Det til trods for, at præstationerne i vores træningskamp indtil videre overordnet set har været gode. Som trænerteam kigger vi mere på indhold end resultat, og særligt kampene mod IK Start og Vejle BK var på den front opløftende. Vi er blevet matchet hårdt for at få et tempo ind i spillerne, og det synes jeg, vi lykkedes med.

– I de resterende to træningskampe skal vi blive i et højt tempo både med og uden bold, og det tror jeg også på, vi kan, fordi vi har en ærgerrig trup, der stræber efter at opnå. Godt hjulpet på vej af vores to tilgange i form af Lukas Jonsson og Tobias Bjørnebye, som begge er kommet ind og har været med til at skærpe os både mellem weekenderne og i weekenderne.

– Konkurrencen i truppen er stor, og mange har heldigvis budt sig til. Vores unge spillere fra akademiet har blandt andre rykket sig meget efter at have været i en transitionsperiode med tilvænning, og det glæder os alle.

 – Vi glæder os enormt til at sæsonen igen begynder, og det kan jeg mærke, at spillerne i den grad også gør. Vi skal ud og angribe og forhåbentligt så hurtigt som muligt få point på kontoen, og basen for, vi som samlet enhed lykkes med det er, at vi er gode i dagligdagen og koncentrerede i kampen, siger han.

Vind glæder sig desuden på egne og holdets vegne over, at EfB får mulighed for spille for øjnene af esbjergenserne fra sæsonstart.

– Og så er det bare et plus, at vi begynder med to hjemmekampe, så vi får mulighed for at vise os frem og spille foran vores fans og sponsorer, som bliver vigtige for os i forårssæsonen, siger han.

>> Bliv klar til foråret på Blue Water Arena med et abonnementskort

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo