Højbjerg afgørende i pokalavancement

Esbjerg fB sled sig videre til kvartfinalen i Sydbank Pokalen med en 2-1-sejr efter forlænget spilletid mod SønderjyskE. Jeppe Højbjerg viste klassen, mens Petre scorede et perle-mål.

Det var hjemmeholdet, der startede bedst og fik også hurtigt taget dirigentstokken på Sydbank Park i dagens pokalkamp. Esbjerg fB havde generelt en svær start på matchen og havde problemer med at få etableret sig på bolden. Det blev derfor også SønderjyskE, der skulle få kampens første chance, men Austin fik blokeret i sidste øjeblik.
SønderjyskE fortsatte med at være på bolden og have overtaget, mens Esbjerg-mandskabet stadig havde problemer med at få det til at hænge sammen, men som første halvleg skred frem, så begyndte EfB at røre på sig. Især esbjergensernes højre side med Daniel Anyembe og Mark Brink viste gode takter, og kom da også til baglinjen et par gange, men slutproduktet udeblev.
Hjemmeholdet havde flere muligheder, men Jeppe Højbjerg stod en eminent kamp i Esbjerg-buret og viste altså bare klassen rigtig mange gange i løbet af matchen. De lyseblå forsøgte sig over flere omgange fra svære steder på banen i den første tredjedel af de 90 minutter, men dem havde Højbjerg altså helt styr på.
Efter en lille halv time kom den første reelle chance så til EfB, og det var også tæt på at blive til en scoring. Joni Kauko opsnappede en løs bold i feltet, og hamrede et fladt forsøg mod kassen, som SønderjyskE-keeperen flot afværgede.
Jo mere vi nærmede os pausen, jo mere kom Esbjerg med i opgøret og begyndte at bide fra sig i offensiven, selvom det måske kun var i små glimt. Adrian Petre og Yuri Yakovenko viste god forståelse for hinanden i flere situationer, men igen, så manglede den sidste skarphed og kynisme, når afslutningen skulle sendes afsted.
Kort før pausen markerede Jeppe Højbjerg sig igen, denne gang over to omgange, da Absalonsen til sidst hamrede læderet mod kassen fra tæt hold, men EfB-keeperen gjorde målet lille og fik dermed blokeret forsøget. Der faldt altså ingen scoringer i første halvleg, hvilket Esbjergs nummer 16 kan tage en stor del af æren for.
Efter pausen kom Sønderjyske ud som lyn og torden, og pressede EfB i bund, hvilket betød, at store dele af kampbilledet fra første halvleg altså fortsatte med SønderjyskE ovenpå. Esbjerg-keeperen var heldigvis ikke færdig med at imponere, da han diskede op med den ene klasse-redning efter den anden. John Lammers’ tropper gav alt for mange chancer væk, og ti minutter inde i anden halvleg var den gal igen.
SønderjyskE dominerede det første kvarter efter pausen, og efter en lille times spil kombinerede de sig frem til to kæmpe chancer lige efter hinanden, men Jeppe Højbjerg agerede igen stopklods, da han parerede første forsøg inden han nappede anden omgang med fødderne.
Kort efter faldt den første scoring dog, da SønderjyskE fik et frispark på kanten af feltet. Her sparkede Luijckx direkte på kassen, som snød Højbjerg i målet, der regnede med, at skytten var Absalonsen, som også stod klar bag bolden. 1-0 til SønderjyskE, hvilket ikke var ufortjent.
Herefter begyndte EfB så igen at vise lidt i det offensive spil, og det tog ikke mange minutter før, det blev tæt på en udligning. Daniel Anyembe tog chancen langt ude og curlede kuglen flot mod det lange hjørne, men desværre tog forsøget overlæggeren.
Det skulle dog blive til en Esbjerg-scoring kort efter, og det var et rigtig flot et af slagsen. Esbjerg fB fik et frispark på kanten af feltet og den tog Petre sig af, hvilket skulle vise sig at være en rigtig god idé. Den unge rumæner placerede bolden flot over muren, og kunne sammen med resten af EfB’erne se kuglen sejle i mål i det korte hjørne. 1-1 efter et perle-mål, og opgøret var helt åbent igen.
SønderjyskE virkede en anelse frustrerede over de mange misbrugte chancer, som kunne have afgjort kampen forholdsvis tidligt i opgøret og EfB fornemmede, at det kunne udnyttes. Der faldt dog ikke flere scoringer i den ordinære spilletid, og derfor måtte de to mandskaber ud i forlænget spilletid for at få afgjort, hvem der skulle løbe med kvartfinale-billetten. Vejrforholdene var egentlig fine, men jo længere hen i kampen vi kom, desto mere tåget blev det, hvilket skærpede udsynet for både spillere og fans.
Dagens dommer fløjtede dog gang i de 2×15 minutter alligevel trods tæt tåge, og efter der var spillet otte minutter af disse, var Adrian Petre tæt på at score sit andet mål i kampen. Igen forsøgte han sig direkte på frispark helt identisk med sin første scoring, og Charles-cook i buret måtte helt ud og strække sig for at vippe den forbi mål og ud til et Esbjerg-hjørnespark.
På det efterfølgende hjørnespark kom føringsmålet så i stedet for EfB til stor jubel for de blå-hvide fans, og naturligvis EfB’erne. Jesper Lauridsen sparkede mod forreste stolpe, hvor Agus Garcia flot steg op og pandede den hårdt i nettet til 2-1, og kvartfinalen var altså særdeles tæt på.
Herefter blev det en smule hektisk med omstilling på omstilling for begge mandskaber, og selvom Højbjerg er nævnt utallige gange allerede, så skal keeperen bringes op igen. Han leverede nemlig endnu en redning fra en anden verden, da han parerede et hårdt spark med en solid fodparade.
Med ti minutter tilbage af den forlængede spilletid blev det også til debut for en Esbjerg-spiller, og det var et specielt et af slagsen. Klaus Moesgaard, der har været ude med en skade i 21 måneder, erstattede nemlig Daniel Anyembe, som minuttet efter kunne se SønderjyskEs Luijckx blive smidt ud. Målscoreren brokkede sig for meget over en kendelse, og det gav først et gult kort og derefter nummer to, da han fortsatte, hvilket så blev vekslet til det røde kort.
Selvom EfB var en mand i overtal, så var det hjemmeholdet, der lagde det sidste pres, men heldigvis for esbjergenserne og de par hundrede blå-hvide fans, så holdt Esbjerg-defensiven altså stand og kørte sejren hjem.
Efter 123 minutter fløjtede dommeren nemlig for sidste gang i dagens pokalkamp, og dermed nappede EfB kvartfinale-billetten for næsen af SønderjyskE.

Resultat
SønderjyskE – EfB 1-2 (0-0)
Målscorere
57′ 1-0 Kees Luijckx
65′ 1-1 Adrian Petre
99′ 1-2 Agus Garcia
Udvisning
111′ Kees Luijckx (to gule kort)
Indskiftninger
56′ Jeppe Brinch (Mark Brink)
77′ William Møller (Yuri Yakovenko)
110′ Klaus Moesgaard (Daniel Anyembe)
120′ Simon Bækgård (Adrian Petre)